EA oyunları Steam'de 10 Şubat'a kadar indirime girdi

Steam, Türkiye için bitti. Dolara geçmek demek sizi gözden çıkardım demek. Durumu iyi olanlar yine oyun almaya devam eder belki ama çoğu kişi bıraktı.
Steam kendi kendini bitirmedi, biz bitirdik kendimizi kendi ekonomimizle bu sebeplere neden olduk. Adamlar dolar 20-25 lira civarlarında bileyken daha düşük seviyeden kuru
hesaplıyordu. Hatta daha eski senelerde bile bunu sürdürmüştü bizim dolar kuru yüksekteyken onlar en alt kurdan hesaplıyordu. Sonra diğer ülkelerdeki kullanıcılar hesap açıp buradan oyun almaya başlamışlardı bu durumda yapımcıları kızdırdı ve bu yüzden Türkiye'de bazı oyun fiyatlarında anormal pahalılıklar görmüştük bunun nedeni buydu. Sonrasında kurun sabit kalamamasından dolayı yapımcılar biz sürekli Türkiye için fiyat ayarlıyoruz gibisinden bir sitemde bulundular. Ve bütün bunlar bizi dolara geçmemize iten sebepler oldu. Ha çok mu iyi oldu dersen hayır çünkü gücü olup alabilen de var alamayan da ama bir yeri kötülemek istiyorsan başta bir nedenin olsun.

Steam kendi kendini bitirmedi, biz bitirdik kendimizi kendi ekonomimizle bu sebeplere neden olduk. Adamlar dolar 20-25 lira civarlarında bileyken daha düşük seviyeden kuru.
Hesaplıyordu. Hatta daha eski senelerde bile bunu sürdürmüştü bizim dolar kuru yüksekteyken onlar en alt kurdan hesaplıyordu. Sonra diğer ülkelerdeki kullanıcılar hesap açıp buradan oyun almaya başlamışlardı bu durumda yapımcıları kızdırdı ve bu yüzden Türkiye'de bazı oyun fiyatlarında anormal pahalılıklar görmüştük bunun nedeni buydu. Sonrasında kurun sabit kalamamasından dolayı yapımcılar biz sürekli Türkiye için fiyat ayarlıyoruz gibisinden bir sitemde bulundular. Ve bütün bunlar bizi dolara geçmemize iten sebepler oldu. Ha çok mu iyi oldu dersen hayır çünkü gücü olup alabilen de var alamayan da ama bir yeri kötülemek istiyorsan başta bir nedenin olsun.

O zaman fiyatlar arttırılır. Dolara geçmektense Epic niye geçmiyor? Akılsız mı bu adamlar? İşine geldiği gibi yapıyor herkes. Steam'de Türkiye'yi iplemiyor olay bu. Ekonomiyi bozan biziz demek de saçmalığın daniskası. Ekonomiyi halk yönetmiyor. Bölge değiştirip kaç kişi alacak bu kadar etkileyen bir durum olması imkansız.

Steam, türkiye için bitti. dolara geçmek demek sizi gözden çıkardım demek. durumu iyi olanlar yine oyun almaya devam eder belki ama çoğu kişi bıraktı
Tabii AAA oyunları peynir, ekmek gibi aldığınız fiyatlara alıştınız şimdi gerçek fiyatlar ile karşılaşınca platform bitmiş oluyor. Utanmasak adamlardan oyun alırken üstüne para alacaktık, o derece eski fiyatlarda kalmışlardı. Bazı oyunlar Türkiye'de sattığı fiyatlardan zarar etmiş bile olabilir, etmediyse bile adam akıllı para kazanamamıştır. Adamlar bizi gözden çıkartsaydı MENA'ya da almazdı. Senin dengesiz ekonomin yüzünden adamların satışları olumsuz etkileniyordu. Kur o kadar dalgalıydı ki adamlar hızımıza yetişemediği için MENA-USD fiyatlandırmasına geçmek zorunda kaldı. Üstelik MENA ve LATAM biz dahil pek çok ülkeyi kapsıyor, koskoca platform bütün bu ülkeleri gözden mi çıkarttı şimdi? Oyunlar sandığınız kadar ucuz şeyler değil zaten, siz yıllarca olması gerektiğinden çok daha ucuza aldınız. Bakın Epic Games'de hâlâ absürt ucuz oyunlar var. Bizi çok sevdikleri için mi Epic Games fiyatları çok ucuz sanıyorsunuz ? Bizi umursadıkları için değil kur farkından haberleri olmadığı veya Epic Games'i umursamadıkları için o kadar ucuz oyunlar. Dolara geçmek sizi gözden çıkarttım demek değil, sizin paranızın değer kaybetme hızına yetişemiyorum demek.

O zaman fiyatlar arttırılır. Dolara geçmektense Epic niye geçmiyor? Akılsız mı bu adamlar? İşine geldiği gibi yapıyor herkes. Steam'de Türkiye'yi iplemiyor olay bu. Ekonomiyi bozan biziz demek de saçmalığın daniskası. Ekonomiyi halk yönetmiyor. Bölge değiştirip kaç kişi alacak bu kadar etkileyen bir durum olması imkansız.
Zaten yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı geçti Steam dolar ile ödeme almaya geçti. Fiyatlar artırılır ne demek bütün oyun yapımcıları senin para birimin dengesiz olduğu için kurun sabit olmamasından ve yapımcıların sürekli fiyat değiştirmeye yetişmediğinden geçti. Epic niye geçmiyor diyorsun Epic Games'in iplediği yok zaten ipleseydi en başta Launcher'ini düzeltirdi onlar için para kaynağı Fortnite ve diğer yaptıkları işlerden ekmek yiyorlar. Steam Türkiye'yi iplemeseydi yukarıda arkadaşın dediği gibi seni MENA bölgesine almaz yapımcılara bu bölge için özel fiyat politikası yapın önerisini sunmazdı. Ekonomiyi halk bozmadı ama sonuçta senin, benim ekonomim başkasının ekonomisi değil günün sonunda yani senin ekonomin olduğu için kendi kendimize bu sebeplere neden olduk.
Bölge değiştirip kaç kişi alacak diyorsun. Sen ülkende TL ile oyun alırken ve kur yüksek iken ve üstelik Steam güncel kur ile değil de sabit bir kur ile oyunların fiyatlarını hesaplarken AAA yapayım bir oyunu indirimlerde olsun hatta indirimsiz diğer ülkelere göre daha ucuza alabiliyordun. Ee diğer ülkelerdeki yaşayanlarda akılsız değil herhalde gidip para birimi gün geçtikçe değersizleşen bir ülkenin para birimiyle oyun almasın. Herkes alınca yapımcıların elinde sonuçta bir veri raporu var bakıyorlar Türkiye'de satışlar bir hayli yüksek ama diğer ülkelerde dalgalanmalar var bunun sebebi de o oyunun TL'ye göre ucuz olması çünkü. Yapımcıların zarar ediyordu meseala Amerika'da 60-70 dolarlık oyunu adam bu fiyatı ödemiyor Türkiye'den cazip bir miktarla alıyordu. Bu kadar etkileyecek bir şey değil diyorsun hiç oyun dünyası veya Steam ile ilgili konuya hakim değilsin ve bu yorumu yapıyorsun ben tek bu neden ile birlikte dolara geçti demedim. Dolara geçme sebeplerinden sadece bir tanesi.

Command & Conquer™ The Ultimate Collection alayım diyordum 4 dolara kadar düşmüştü geçen aylarda gene düşseydi almayı düşünüyordum ama maalesef bir bu paket indirim almamış.

Zaten yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı geçti Steam dolar ile ödeme almaya geçti. Fiyatlar artırılır ne demek bütün oyun yapımcıları senin para birimin dengesiz olduğu için kurun sabit olmamasından ve yapımcıların sürekli fiyat değiştirmeye yetişmediğinden geçti. Epic niye geçmiyor diyorsun Epic Games'in iplediği yok zaten ipleseydi en başta Launcher'ini düzeltirdi onlar için para kaynağı Fortnite ve diğer yaptıkları işlerden ekmek yiyorlar. Steam Türkiye'yi iplemeseydi yukarıda arkadaşın dediği gibi seni MENA bölgesine almaz yapımcılara bu bölge için özel fiyat politikası yapın önerisini sunmazdı. Ekonomiyi halk bozmadı ama sonuçta senin, benim ekonomim başkasının ekonomisi değil günün sonunda yani senin ekonomin olduğu için kendi kendimize bu sebeplere neden olduk.
Bölge değiştirip kaç kişi alacak diyorsun. Sen ülkende TL ile oyun alırken ve kur yüksek iken ve üstelik Steam güncel kur ile değil de sabit bir kur ile oyunların fiyatlarını hesaplarken AAA yapayım bir oyunu indirimlerde olsun hatta indirimsiz diğer ülkelere göre daha ucuza alabiliyordun. Ee diğer ülkelerdeki yaşayanlarda akılsız değil herhalde gidip para birimi gün geçtikçe değersizleşen bir ülkenin para birimiyle oyun almasın. Herkes alınca yapımcıların elinde sonuçta bir veri raporu var bakıyorlar Türkiye'de satışlar bir hayli yüksek ama diğer ülkelerde dalgalanmalar var bunun sebebi de o oyunun TL'ye göre ucuz olması çünkü. Yapımcıların zarar ediyordu meseala Amerika'da 60-70 dolarlık oyunu adam bu fiyatı ödemiyor Türkiye'den cazip bir miktarla alıyordu. Bu kadar etkileyecek bir şey değil diyorsun hiç oyun dünyası veya Steam ile ilgili konuya hakim değilsin ve bu yorumu yapıyorsun ben tek bu neden ile birlikte dolara geçti demedim. Dolara geçme sebeplerinden sadece bir tanesi.

Epic'te de aynı yayıncılar oyunlarını satıyor ya TL ile?

Olaya hakim değilsin falan demiş bir de sadece Türkiye'de enflasyon yok ve ülke değiştirip alacak kişi sayısı sandığın gibi değil kulaktan duyma bilgilerle gelmişsin konuşuyorsun kim uğraşacak bölge değiştireyim alayım tekrar kendiminkine geçeyim falan sadece gerçekten bu işle ilgilenen adam yapar onu.

O kadar ezbere konuşuyorsun ki YouTuber abinden duyduklarınla Epic Games TR'yi ipleseydi Launcher düzeltirdi falan nesi var Launcher'ın neyini düzeltmeleri gerekiyor tam olarak?

Ve fiyatlar ayarlanabilirdi en kötü ihtimalle doları baz alıp TL gösterip satardı tamamen farklı bir para birimiyle ne kadar olduğunu bilmeden almaya ihtiyaç kalmayabilirdi zeka küpü TR'yi düşünseydi? Sana göre Steam'in dolara geçme sebebi türkleri umursaması ve bizim suçumuz, Epic'in TL ile ucuza oyun satıp indirimler yapması bizi umursamaması öyle mi? Anlıyorum bu bakış açısıyla Steam fanboyu olursun zaten sadece.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı