EA vs sayısal

AlperInferno

Megapat
Makaleler
11
Daha fazla  
Merhaba. Sizin fikrinizi almak için yazıyorum. EA yazarsam hedefim ilk 1000 babam EA yaz diyor eğer iyi bir yere girersen CEO falan olursun diyor(işletme veya uluslarasi ilişkiler yazacagim) fakat eğer olur da düzgün yapamazsam mezuna birakmam ayrı bir sorun oluşturur çünkü benden sonraki sene ne olacak belli degil. Eğer sayısal secersem tip yazmayı düşünüyorum paralı tip okuyacak da param olduğu için 50K'ya kadar is garantisi var. Sizce EA mi secmeliyim sayısal mi?

Şuan türkiyede okunacak iki bölüm var tıp ve hukuk. İşletme vs. Sokaktan geçen 10 kişiden 6-7 si işletme mezunu zaten. Açıktan da okunduğu için bir esprisi yok zaten türkiye şartlarından bahsediyoruz. Ceo olmakta öyle kolay değil. Tıp daha mantıklı.

Sayısala kafan fazla basmıyorsa eşit ağırlık iyidir derim hele hocalar kötüyse. En azından lisenin son 2 yılı güzel geçsin. Sayısalcı arkadaşlarım depresyona girmişti. Eşit ağırlık seçmekle CEO olmanın arasındaki bağı anlayamadım.

İşletme falan istiyorsan yurt dışına gitmen lazım, işletme için şuan Türkiye'de iş olağanı az ve benim etrafımda ki işletme uluslararası ilişkiler okuyanların çoğunluğu daha üst seviyelere yükselmek için yurt dışına okumaya gittiler. Tıp seçmekte Türkiye'de şuanlık çok mantıklı değil hazırlık olursa 7 yıl okuman lazım + tus sınavı var. Tahmini 10 yılını fakülteye bitirmeye ayırman lazım. Ya da yine dediğim gibi İngiltere'ye falan gidersen 5 yılda bitirebilirsin orada daha kısa sürüyor eğitim.

Her türlü iki ucu pislik değnekteyiz, ya yapmak istemediğimiz işi yapıp geçinebileceğiz ya da yapmak istediğimiz işi yapıp geçinemeyeceğiz. 11.sınıfım sayısal okuyorum, göründüğü kadar zor değil, keşke zor olan sadece dersler olsaydı.

Liseden mezun olduktan sonra bir manastırda rahiplik eğitimi almayı düşünüyorum. Size garip gelebilir ama benim hayallerim bu doğrultuda.

Şu an Türkiye'de okunacak iki bölüm var tıp ve hukuk. İşletme vs. Sokaktan geçen 10 kişiden 6-7'si işletme mezunu zaten. Açıktan da okunduğu için bir esprisi yok zaten Türkiye şartlarından bahsediyoruz. CEO olmakta öyle kolay değil. Tıp daha mantıklı.

Bu kadar dar vizyonlu olmak için ömrünün 35 yılını tarlabaşında falan geçirmiş olman lazım herhalde.

Hocam yurtdışında yaşamak isteyen biri şuna Türkiye şartlarında ne okumalı veya geleceğin bitmeyecek mesleklerini de sayabilirsiniz?

Merhaba. Sizin fikrinizi almak için yazıyorum. EA yazarsam hedefim ilk 1000 babam EA yaz diyor eğer iyi bir yere girersen CEO falan olursun diyor(işletme veya uluslarasi ilişkiler yazacagim) fakat eğer olur da düzgün yapamazsam mezuna birakmam ayrı bir sorun oluşturur çünkü benden sonraki sene ne olacak belli degil. Eğer sayısal secersem tip yazmayı düşünüyorum paralı tip okuyacak da param olduğu için 50K'ya kadar is garantisi var. Sizce EA mi secmeliyim sayısal mi?
Sınav'dan hayatı kurmaktansa sınavı hayatın bir parçası haline getirmek daha mantıklı. Herhangi bir mühendislik, tıp, diş düşünebilirsiniz. Ayrıca mezuna da bırakabilrsin, bu dert değil. Eşit ağırlıkta eli ayağı düzgün pek bölüm yok akademik seviyeniz iyiyse haberiniz olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı