Easy Anti-Cheat kullanan oyunlarda mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
Ripjaws 16gb 2x8 Ram
SSD veya HDD modeli
970 evo plus / ST2000DM08 hdd
Ekran kartı
Gigabyte windforce 1080
Anakart
Prime B450M-A
İşlemci
Ryzen 5 2600
Bilgisayarda çok uzun zamandır mavi ekran yiyorum, önceki postlarımda mevcut ancak su an fark ettim ki mavi ekranı sadece Easy Anti-Cheat kullanan oyunlarda yiyorum. Başka hiçbir oyunda mavi ekran yemedim. PUBG, Chivalry 2, Lost Ark, BDO ve Elden Ring gibi oyunlarda yemekteyim mavi ekranı. Sorunla alakalı şirkete ticket gönderdim ancak sağlıklı bir cevap alabileceğimi sanmıyorum. Aynı durumu yaşayan biri mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski konularınızı inceledim. Öncelikle elinizde bulunan eski veya yeni farketmez, tüm dump dosyalarını paylaşın.

Dump dosyalarına ek olarak Olay Görüntüleyicisinden Sistem kısmının raporları paylaşın.

Aldığınız tüm hataları ve eski konuları göz önünde bulundurarak sizin sorununuz bana ya Disk ya RAM gibi geliyor. Şimdilik Diski test edelim. Raporlardan sonra eğer gerekirse Bellek testi isteyeceğim.

HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Eski konularınızı inceledim. Öncelikle elinizde bulunan eski veya yeni farketmez, tüm dump dosyalarını paylaşın.

Dump dosyalarına ek olarak Olay Görüntüleyicisinden Sistem kısmının raporları paylaşın.

Aldığınız tüm hataları ve eski konuları göz önünde bulundurarak sizin sorununuz bana ya Disk ya RAM gibi geliyor. Şimdilik Diski test edelim. Raporlardan sonra eğer gerekirse Bellek testi isteyeceğim.

HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.
Merhaba,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim, dün dışarıda olduğum için hızlı bir cevap gönderemedim.
-SSD ve HDD'min Scan kısımlarını ve HDD'nin health'ını paylaşıyorum ancak SSD'nin health'ı gözükmüyordu. Şöyle bir not düşeyim eski SSD ile de mavi ekran yiyordum, yeni SSD aldım, hala yemeye devam ediyorum. Kısacası en azından SSD ile alakalı bir problem yoktur diye düşünüyorum. Ve eskiden Shadowplay kapalıyken mavi ekran nerdeyse yemiyordum ancak şu an açık veya kapalı farketmeksizin mavi ekran yiyorum.

-Postu paylaştığım gün arkadaşımın yaptığı öneriyle BIOS üzerinden "Profile-1" kısmını "Disable" yaptığımda çok kısa sürede yediğim mavi ekran 2 saatte 1'e falan düştü.

Size belki yardımcı olabilir diye bu bilgileri de aktardım, sonuçları iletiyorum. Bilgisayarım asla ve asla Minidump dosyası oluşturmadığı için maalesef paylaşamıyorum. Tekrardan teşekkür ederim. @377154
Olay Görüntüleyici

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.png
    2.png
    63,3 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.png
    3.png
    38,1 KB · Görüntüleme: 45
Memtest86 ile X.M.P kapalı olacak şekilde bellek testi gerçekleştirir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak ne olur ne olmaz yeni diskiniz için HD Sentinel ile Genel Bakış sekmesini paylaşın.

Memtest86 ile X.M.P kapalı olacak şekilde bellek testi gerçekleştirir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak ne olur ne olmaz yeni diskiniz için HD Sentinel ile Genel Bakış sekmesini paylaşın.

Merhaba tekrardan,
Partition 1 olarak memtest gerçekleştirdim, partition 2 olarakta test yapmama gerek var mı? Bu arada Shadowplay ve XMP kapalıyken yediğim mavi ekran büyük ölçüde azaldı ancak hala bazı zamanlarda yiyorum...

@377154

Dosya Ekleri

• 5.jpeg
    5.jpeg
    61,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    29,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 7.png
    7.png
    34,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Easy Anti Cheat yazılımını kaldırın.

Varsa Windows güncelleştirmelerini gerçekleştirin.

Son olarak şu aracı çalıştırıp sonuçlara ek olarak yeni minidump dosyalarını paylaşın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı