EasyCep'ten yenilenmiş telefon alınır mı?

Bence değişensiz 2. el alın. Arkadaşım 6S Plus aldı, iyi çalıştığını söylüyor ama ekranın algılaması gerçekten çok kötü. Her şeye orijinal demişler ama o ekranın orijinal olması imkansız. Aynı şekilde daha önce hiç batarya değişimi olmamış demişler. Şarjı da iyi gidiyormuş. Mümkün değil öyle bir şey, yan sanayi batarya takmışlardır satıştan önce birkaç aya arkadaşımın elinde patlar muhtemelen. Ayrıca orijinal diye çakma dandik bir şarj kablosu vermişler. Orijinal vermeleri tabiki gerekmiyor o kadar da değil ama bilmeyen kişiye "Bak kardeşim bu kablo orijinal telefon tamamen orijinal sakın kaçırma çok iyi fiyat." demiş olman bile seni dolandırıcı yapar. Aklıma gelenler bunlar, kim bilir daha neler neler vardır telefonda. Amacım karalamak veya kullanan kişilerin moralini bozmak değil sadece gerçekleri gözler önüne sermek.

Yanlış hatırlamıyorsam test etmek amacıyla 2 sene önce iphone 6s 16 gb aldım 1.200 tl'ye giderse 1.200 tl çöpe gitsin dedim ve aldım. İş telefonu yapmak için sağı solu arasın whatsappa girsin diye almıştım. Hala canavar gibi çalışıyor gayet menunum açıkçası. Tabi ekranın yan sanayi ve pilinin değişmiş olacağını bilerek aldım. Hiç bi problemde yaşamadım.

Merhaba, konu ile ilgili yakın bir tecrübemi paylaşmak isterim. Dün kardeşimin kullandığı İphone X telefonun çıkardığı sorunlar nedeni ile telefon almak için çarşıya çıktık. İlk tercihimiz 12 taksit imkanı olduğu için Easycep firması oldu. İphone 11 almayı düşünüyorduk. Ellerinde bulunan cihazı kontrol ettiğimizde ve birkaç soru sorduğumuzda telefonlarda her an her şey çıkabilir bu tamamen şans işi şeklinde bir yanıt aldık. Ama sorun olursa 1 yıl garanti süremiz var diye belirtti. Bu şekilde belirtmesi normal olabilir fakat hiç güven verici bir konuşma yapmadı. Ayrıca cihazı incelediğimizde ekranın iç kısmında bir çizik gördük. Cihaz kondisyonu "mükemmel" olarak işaretlenmişti. Pil yüzdesi ise %89 gibi bir rakamdı. Ayrıca cihazın kasası değişmiş ve yan sanayi bir kasa takılmış. Satıcıya çekim kalitesinde bir problem olup olmayacağını sorduğumuzda ise yine her şeyin olabileceğini aktardı. Biz aldığımız bu cevaplardan sonra düşünmek için ayrıldık ve farklı bir esnaf telefon satıcısına baktık 3 aylık bir İphone 11 cihaz aldık. İşlem görmemiş bir cihaz. Ayrıca aralarında sadece 1300 TL gibi bir fiyat farkı vardı. Ayrıca kredi kartına taksitli bir şekilde de satışını yapabiliyorlar. Ben düne kadar Easycep firmasına kurumsal bir yapıda olduğu için güvenebileceğimi düşünüyordum. Fakat yaşadıklarımdan sonra bir sorunum olsa benimle nasıl ilgilenirler hiç bilemiyorum.

Eğer imkanınız varsa düzgün kısa süreli kullanılmış işlem görmemiş ikinci el cihazlar düşürmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Mesela İphone aldınız bir sorun yaşadığınızda Easycep ile muhatap olacağınıza direkt Apple ile muhatap olursunuz. Benim fikrim bu yönde.

Merhaba, konu ile ilgili yakın bir tecrübemi paylaşmak isterim. Dün kardeşimin kullandığı İphone X telefonun çıkardığı sorunlar nedeni ile telefon almak için çarşıya çıktık. İlk tercihimiz 12 taksit imkanı olduğu için Easycep firması oldu. İphone 11 almayı düşünüyorduk. Ellerinde bulunan cihazı kontrol ettiğimizde ve birkaç soru sorduğumuzda telefonlarda her an her şey çıkabilir bu tamamen şans işi şeklinde bir yanıt aldık. Ama sorun olursa 1 yıl garanti süremiz var diye belirtti. Bu şekilde belirtmesi normal olabilir fakat hiç güven verici bir konuşma yapmadı. Ayrıca cihazı incelediğimizde ekranın iç kısmında bir çizik gördük. Cihaz kondisyonu "mükemmel" olarak işaretlenmişti. Pil yüzdesi ise %89 gibi bir rakamdı. Ayrıca cihazın kasası değişmiş ve yan sanayi bir kasa takılmış. Satıcıya çekim kalitesinde bir problem olup olmayacağını sorduğumuzda ise yine her şeyin olabileceğini aktardı. Biz aldığımız bu cevaplardan sonra düşünmek için ayrıldık ve farklı bir esnaf telefon satıcısına baktık 3 aylık bir İphone 11 cihaz aldık. İşlem görmemiş bir cihaz. Ayrıca aralarında sadece 1300 TL gibi bir fiyat farkı vardı. Ayrıca kredi kartına taksitli bir şekilde de satışını yapabiliyorlar. Ben düne kadar Easycep firmasına kurumsal bir yapıda olduğu için güvenebileceğimi düşünüyordum. Fakat yaşadıklarımdan sonra bir sorunum olsa benimle nasıl ilgilenirler hiç bilemiyorum.

Eğer imkanınız varsa düzgün kısa süreli kullanılmış işlem görmemiş ikinci el cihazlar düşürmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Mesela İphone aldınız bir sorun yaşadığınızda Easycep ile muhatap olacağınıza direkt Apple ile muhatap olursunuz. Benim fikrim bu yönde.
Evet hocam. Aciliyetinden ucuza satanlar oluyor Sahibinden'de. 6000'e S20 FE bulduydum. Kaçırdım. Çok üzüldüydüm.
İlana da hızlı gibisinden bir şeyler yazıyordu.
Harbiden hemen sattı adam.
4000'e de S10+ buldum ama güvenilir değil gibi.

Şu anda yenilenmiş telefon alarak uzun süre sorunsuz kullanmak biraz şans gerektiriyor. Çünkü bu telefonların hangi parçaları değişti? değişen parçalar harici bir sorunu var mı? ileriye yönelik garanti durumu nedir?

Bizzat şahit olduğum bir olay : iphone 7 plus telefonun anakartındaki sorundan dolayı belli bir süre kullanımdan sonra kendini resetlemeye başlıyordu. Kendi kendine kapanıp açılıyordu. Bu şekilde cihaz çalışır halde iken easycep'e getirdiler ve cihazın hiç bir sorunu yok diye en yüksek fiyattan aldılar.
Bu telefonu satın alan kişi de bu sorunla bire bir karşı karşıya kalacak.

Bu gibi durumlarda sıkıntı yaşamamız için, ekranı ve kasası orjinal olan, anakart tamiri hiç yapılmamış telefon almanızı tavsiye ederim.

Tavsiye : Yenilemiş telefon almak yerine garantisi devam eden temiz bir telefon almak, ileriye yönelik daha uzun kullanma ömrü ve daha uygun fiyata gelecektir.

Yaklaşık 6-7 ay önce Mükemmel kategoride iPhone X almış ve 1-2 ay kullanmış biri olarak önermiyorum. Çocukluğumdan beri iphone kullanırım ilk defa bukadar yavaş, hızlı şarj tüketen, ısınan vb. bir cihaz gördüm. Önermiyorum dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı