Olayı çok yanlış anlayanlar var. Zoom kendi sitesinde geliştiriciler için API ler bulunduruyor. Bu API kullanılarak yapıldı bu program. İlk gördüğümde türkçe yama yaptılar bize yediriyorlar sandım. İşin arka tarafları var. O apiyi ben de denedim. İşin içinden çıkamadım. Başlangıçta zoom tehlikeli dedikleri olay şuydu, okullarda sosyal medya izni ile ilgili kağıtlar dağıtıldı. Bu kağıtların amacı 3. parti platformlarda öğrenciler ile ilgili görsel/ses/video paylaşımı için veli izni almaktı. İzin verenler oldu, vermeyenler oldu. Zoomun kullanıcı sözleşmesinde zoom istediği veriyi istediği gibi kullanabileceğinden bahsediyor. Bundan kaynaklı sorunlar doğması muhtemeldi, hemen el atıldı. Şu anda bu yazılımda öğrenciler sadece ses olarak katılım yapabiliyor(bide ekran paylaşımı). Bu sayede bu tip iddiaların önüne geçilmiş oldu. Ama bir yerde siz de haklısınız. Sunucular hala zoomun elinde. Herhangi bir güvenlik açığı durumunda falan yine sıkıntılı yani. Ama işlerin arka durumunu bilmeden atlamayın. Sadece eleştirel düşünüyorsunuz. Yapmayın...