ECS G31T-M7 Mavericks Kurulumu

alicansaglam

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

Sanal makineye uyumlu olmayan işlemcim nedeniyle normal format için OS X 10.9.1 imaj dosyasını indirdim. Ardından kendi win32diskimager-v0.9 dosyası ile 8gb flash belleğe yazdırdım. Bir tane bomboş sabit diski mac ile uyumlu olmasın için formatladım. Bunun için Recep Baltaş'ın hazırladığı videoyu kullandım.

eogVAk.png

İlk boot ekranına gelmekte sorun yaşamamakla birlikte bir türlü kurulum ekranına gelemedim. Video çekerek sorunumu tescilledim. Videonun sonunda bios ayarlarını da gösterdim ki bir yanlışlık varsa sizler bunu tespit edebilin diye.

Bu arada ilk önce 1 tuşuna basarak boot ettirdim ardından hiçbir şeye basmadan boot ettirdim. Ama sonuç değişmedi, yükleme ekranı gelmesi gerekirken yerine yeniden başlatma yaptı.

Not: Videoda hızlandırma kullandım zaman kaybı olmasın diye.
Dipnot: Videoda komut girdiğimi göreceksiniz "-x" komutunu girdim yükleme yapabilmek için ama değişen bir şey olmadı.

Sistem Özetim

eW2mp2.png

KDXp56.png

KZNmzZ.png

Video

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Recep Baltaş, bizzat senin paylaştığın konudan güncellemeye çalışmıştım ama birçok deneme yapmama rağmen olmamıştı. Ayarları da değiştirip biosu güncellemeye çalışıp bir kez daha deneyeceğim. Senin de dediğin gibi 9-10 kere denemek bile yetmiyor bazen. Maalesef dandik bir exper pc var yükseltme yapmasam çöptü ama birkaç yükseltme yaparak oyun oynanabilir hale getirebildim zaten.

- - - Güncellendi - - -

Evet biosu güncelledim ve söylediğin ayarları yaptım. Sorunsuz şekilde bir kere yükledim. Fakat Laptopa AitkosML2 yükleme videosundaki ps2 gibi yamalar yoktu o nedenle fareyi çalıştıramadım. Bu yamaları yüklemeye eklemenin bir yolu var mıdır? USB farem var lakin ps2 farem daha iyi olduğu için kullanıyorum. O nedenle önemli bu benim için. Ayrıca boot etme gibi yamaların da hiçbiri yok.

Sahip olduğum imajın linki : Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal

Yardımcı olursan çok sevinirim. Başarılı kurulumlar bölümüne konu açmak için sabırsızlanıyorum. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot etmek için Clover kurmalısınız ki kurulumu rehberde anlatılıyor:

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi » Technopat

PS/ için ise Multibeast içinden VooDooPS2 seçip kuracaksınız. Kısacası rehberi izleyip FakeSMC, Clover, VooDooPS2 ve NullCPUPower managenemt kurduktan sonra sistemin boot etmemesi için bir neden yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı