Eczanede kedi olması normal mi?

Geçen yolda yürürken bir adamın yere çöp attığını gördüm arkadaşlar. Hemen yolumu değiştirip başka bir sokağa geçtim. Attığı çöpten hastalık kapma ihtimaline karşı böyle bir çözüm buldum , ne dersiniz?

Evet nedense benim arkadaşlarım da artık giyinme kabini kullanmıyorlar. Bir arkadaşım uyuz oldu. Çocuk 3 ay depresyona girdi manyak oldu artık. Kremler, evde çıplak kremli dolaşmak zorunda kalmak her çarşafını uyuz ölsün diye ütülemek. Özel deterjanlar. Hiç kolay değil. Bu uyuz da hayvanlar arasında çok yaygın çiftleşirlerken ya da sürü halinde iken birbirlerine bulaştırıyorlar.

Bu sorunlarda sokak köpeklerinin payının daha fazla oluşu hususunda tamamen paraleliz. Kedi burada ana suçlu değil, potansiyel suçlu.

O yüzden kedilere karışılmamalı kanaatimce. Çok dengeleyici varlıklar. Sadece olanlara parazit ilacı uygulansın, köpekler temizlensin. Onlar da neredeyse zararsız olarak nitelendirilebilirler. Yarın köpekler ortadan kalksın ve köpeklere öldürülen bütçe kedilere ilaçlı mama olarak dönsün, yukarıda dediklerim geçerliliğini yitirir.

Basit bir konuyu çok farklı yerlere taşıyorsunuz hocam herkesin bildiği kendine kalsın çok kastınız.

Önce ki mesajlarınızda çok güzel araştırmalar yapıp grafikler görseller paylaşmışsınız sizi tebrik ederim.
Şimdi de köpekten insana uyuz geçmesiyle ilgili bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Ben 3. sınıf ülke vatandaşı olduğumdan yapamadım , beni de bilgilendirin.

Köpek olsa hadi neyse de kedi bu dostum, mis gibi canlı. Girmemezlik etmen senin ayıbın. Bu zamanda eczanede kedi de olabilir ayrıca.

Basit bir konuyu çok farklı yerlere taşıyorsunuz hocam herkesin bildiği kendine kalsın çok kastınız.
Kasıntılık bir durum yok hocam, biz konudaki olgun insanlar durumu tartışıyoruz şu an birkaç mesaj ile birbirimizin yazıklarını okuyarak nihayetinde bir sorun saptaması yaptık mesela. Köpeklerin aşırı popülasyonu şehir ekosistemini olumsuz etkiliyor. Görkem Hocam ile biz paslaşırız arada. Kendisini de tanıdığım kadarı ile sever, takip ederim. Bilgili bir hocadır. Burada da konuşmak için varız Forum adı üstünde.

Aferin bak tebrik ederim içinde bulunduğun durumun farkında varman güzel. Şimdi Google’a şunu yaz; “Can scabies transfer from animals to humans?”. Çıkan sonuçlar arasında ilk siteye gir ters tıkla ve Türkçeye çevir sonra yavaş yavaş oku.

Ya da hiç şimdi başımı ağrıtma, aşağı eklediğim siteye bir göz gezdir. Köpek ve İnsan uyuzu farklıdır. Köpek insan uyuzunu taşımaz ama köpek uyuzu, insana geçebilir.

Linkinize bakmadım fakat şunu biliyorum ki, köpekten insana uyuz geçme ihtimali çok çok çok düşüktür ve o küçük ihtimal gerçekleşirse eğer evde aylarca kremli ve çıplak gezmenize de gerek yoktur. Çünkü köpekten insana geçecek uyuz insan vücudunda yaşayamaz ve hafif bir kaşıntı olur , 1-2 gün içinde virüs vücuttan kaybolur. Kaldırımda yürürken ölme ihtimalinizden daha küçük bir ihtimalle 1-2 gün kaşınırsınız kısaca.

3.5 yıl kadar 2 farklı barınakta gönüllü olarak çalıştım ve nasıl olduysa herhangi bir hastalığa yakalanmadım. Allah'ın hikmeti herhalde bilemiyorum. Belki de ''3. sınıf ülke'' barınaklarında hayvanlar sağlıklıdır

Ben Zoonosis tipi uyuzdan dolayı mı arkadaşım o kadar ciddi tedavi gördü dedim sana? Hemen bir sonraki cümlede “Bu uyuz DA hayvanlar arasında bulaşabiliyor.” demişim. İkisinin farklı durumlar olduğunu biliyorum.

Sen bana hayvandan insana geçer mi demişsin, ben sana geçer demişim. Hayvandan geçenin tedavisi hakkında bir şey dememişim. Önceki mesele ile bu sefer bunu harmanlıyorsun. Biz orada cehalet ve imkansızlık nedenli insanlar arasında bu hastalıkların artmasından söz ediyorduk. Yukarıda dediğim gibi alfabeden başla sen Atakan. Biraz barınaklardan fırsat yarat kendine.

Laf cambazlığı ile haklı çıkma çaban komik olduğu kadar sinir bozucu Çağrıcım. Sana tavsiyem ve son mesajım şudur; bir hastalık kapma ihtimaline karşı camlarınızı kapılarınızı kilitleyin ve asla açmayın. İddia ettiğiniz ve söylediğiniz şeylere göre ancak bu şekilde korunabilirsiniz çünkü.

İttapar lafına da ayrıca sinir oluyorum. Her türlü kötülüğün pisliğin iğrençliği atası insana tapacağıma kediye köpeğe taparım daha iyi. Sizin gibi tiplerle GERÇEK hayatta çok karşılaştım. Keşke sizinle de karşılaşsam. Süslü laflarınız ne işe yarardı görmek isterdim.
3. sınıf ülkeymişmiş... ittaparmışmış...

Bu
Bu konuşma sana iyi geldi Atakan. Hem 3. Sınıf bir kafaya sahip olduğuna, hem de ittapar olduğuna kanaat getirdin bak. Ben demiyorum bunu, lütfen yanlış anlama. Sen diyorsun, o yüzden hakaret etmiş olmuyorum. Tebrik ederim şahane bir öz farkındalık.

Ha şu beni tehdit ettiğin kısma gelecek olursak; Olur ki karşılaşırız diye kan yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmak için kendi şırınganı kedisiz bir eczaneden al istersen. Hastalık kaptırmayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…