Edebiyat Dersine Nasıl Çalışır?

onurr

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2014
Mesajlar
472
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Technopat Ailesi, bu yıl 9. sınıfa geçtim. Yeni yeni dersler görüyoruz. Yeni olmasa bile dersleri daha detaylı görüyoruz. Edebiyat dersini daha bu yıl ders olarak görüyoruz. Ne okul hocası ne dershane hocası, elle tutulur bir bilgi deftere yazdırmıyor. Zannedersem zaten bu şekil olması gerekirmiş. Her gün okula gitmeden önce dersleri tekrar ediyorum fakat Edebiyat dersini hiç anlamıyorum. Nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Ortaokula nazaran dersleri daha fazla ve detaylı görüyoruz. Zaten en büyük dezavantajımız da bu. Aslında biraz şiirlere ilgimde var. Edebiyatı sevmekte istiyorum ama çalıştığımda bir şey anlamıyorum ya da nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Bana vereceğiniz ipuçları çok işe yarar. Yorumlarınızı bekliyorum...
 
Canım kardeşim ilk önce anlama kapasiteni genişlet boş olduğun zamanlar kitap oku.Ve MEB konularını takip edip önceden hazırlıklı ol.
 
9. Sınıfın başında hoca bize hep metin okutmuştu. Ezber yapacak birşey yok zaten. Metinlerin konusu,teması vb. kolay şeyler sormuştu. Ama sonraki sınavlar için bunu diyemem.
 
Canım kardeşim ilk önce anlama kapasiteni genişlet boş olduğun zamanlar kitap oku.Ve MEB konularını takip edip önceden hazırlıklı ol.

Hep kitap okumamaktan bunlar :D. Zamanında okusaydım belki de bu kadar zorlanmazdım. Ayrıca MEB konuları ne oluyor? Boş zamanlarımda Tarih öğretmeni bilimsel bir kitap verdi onu okumaya çalışıyorum. Bilimsel olduğundan zaten zor anlıyorum çok değişik kelimeler karşıma çıkıyor. Yani 10 sayfayı zor bitiriyorum. :(
 
Yani okul konularına önceden hazırlıklı ol.Şunu bilmeni isterimki Türk olarak 1000 yıllık bir edebiyat ve savaş tarihimiz var.
 
Yani okul konularına önceden hazırlıklı ol.Şunu bilmeni isterimki Türk olarak 1000 yıllık bir edebiyat ve savaş tarihimiz var.

Zaten öyle yapıyorum fakat Edebiyat kitabı çok karışık ve ilk defa görüyoruz. Hiç kitap bilgi vermiyor hep soru soruyor. Zaten ilk defa görüyoruz bu dersi. Ayrıca 2-3 öğretmene sordum. Fikirleri neredeyse aynı kitabı beğenmiyorlar.
 
Burada önemli olan senin hangi teknik ile daha kolay öğrendiğin. Hangi teknik ile daha iyi anlıyorsun. Bunun farkına var. İnan daha kolay olur. Ezber ile öğreniyorsan ezber yap. Test çözerek anlıyorsan sürekli test çöz. Bunlar basit bir örnek. Çalışırsan geç olsa bile yaparsın. Başarılar dilerim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı