Edge vs Brave

Edge:

• Microsoft hizmetleriyle, eşitlemeleriyle, senkronizasyonlarıyla, Windows Defender, Windows ile tam uyumlu.
  • Sık sık güncelleme alır, birçok yeni gelen özellikler oluyor.
  • Yan çubuk özelliği mevcut.
  • Özelleştirilebilir.
  • Kaynak kullanım düzeyi idare eder.
  • Microsoft ödüller var.
Brave:

• Ultra hızlı.
  • Kendisinden reklam engelleyici, gizlilik seçenekleri.
  • Yan çubuk özelliği mevcut.
  • Tor modu.
  • İdare eder senkronizasyon.
  • Kaynak kullanım düzeyi iyi.
  • BAT kazanma.

Farkettiyseniz Brave övenlerin büyük kısmının sebepleri "Edge ossuruk gibi, Edge çöp, Edge hantal, Edge berber şefik abinin koltuk altı kılı gibi" şeklinde savunmalar yaparken Edge öneren birçok kişi sebeplerini yazıyor. Buradan yola çıkarak bile bir karşılaştırma yapıyorum yanlış dahi olsa.

Fark ettiyseniz Brave övenlerin büyük kısmının sebepleri "Edge ossuruk gibi, Edge çöp, Edge hantal, Edge berber şefik abinin koltuk altı kılı gibi" şeklinde savunmalar yaparken Edge öneren birçok kişi sebeplerini yazıyor. Buradan yola çıkarak bile bir karşılaştırma yapıyorum yanlış dahi olsa.

Bence ikisi de iyi. Microsoft Edge tam uyumlu Windows ve Windows Defender ile.

Bence ikisi de iyi. Microsoft Edge tam uyumlu Windows ve Windows Defender ile.
Sistemimde 2 tarayıcı var biri Edge biri Brave. Edge ana tarayıcım, Brave VPN veya test için kullandığım tarayıcım. Her ikisi de başarılı. Fakat demek istediğim şu "Breyw en iyisi abi yaa" tarzında takılan çoluk çocuklar. Çok sinirimi bozmaya başladı bu arkadaşlar, attığım her mesaja düşünme organlarını bir kenara bırakarak yorum yapmaya başladıkları için bir yerden sonra bardak taşıyor. Yoksa sizin karşılaştırmanız olması gereken, en doğrusu.

Farkettiyseniz Brave övenlerin büyük kısmının sebepleri "Edge ossuruk gibi, Edge çöp, Edge hantal, Edge berber şefik abinin koltuk altı kılı gibi" şeklinde savunmalar yaparken Edge öneren birçok kişi sebeplerini yazıyor. Buradan yola çıkarak bile bir karşılaştırma yapıyorum yanlış dahi olsa.
Çünkü Brave'in neden iyi olduğunu veya Edge'in neden kötü olduğunu kendileri bile bilmiyorlar. Sağdan soldan ne duydularsa onu önerip savunuyorlar.

Şu an Edge gayet iyi durumda, hızı çok tatmin edici ve Brave'den geri kalır yanı yok (hız anlamında). Brave'i en son kullandığımda geliştirici araçları (öğeyi denetle ve içindekiler) sıkıntılıydı, bir web geliştiricisi olduğum için geliştirici araçları benim için önemli o nedenle tekrar Edge'e döndüm şu an benim için en iyisi Edge.

Bu saatten sonra tarayıcıların kaynak kullanımına önem vermek ne kadar doğru bilmiyorum, çünkü her tarayıcı öyle ya da böyle 2-3 sekme açıldığında 1GB RAM kullanımına ulaşıyor. Daha az RAM kullanan ve aynı zamanda gerekli tüm özellikleri barındıran bir tarayıcı mümkün değil gibi gözüküyor, bu nedenle ben 50-100MB'ın önemi yok diyerek kaynak kullanımlarına hiç bakmıyorum bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı