Edit.com MS-DOS editörü

EMİR37

Kilopat
Makaleler
33
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Evet başlıkta yazdığım gibi "editlenmiş video" diye bir arama yapacaken "edit" yazdıktan sonra gördüğüm program ve merak edip tıkladıktan sonra mazide kalan.
MS-DOS editörü ile tanıştım, geçmişteki eski Windows sürümlerinden kalan bir özellik diye düşündüm ama bir geçmişe gitmedim değil.
Ekran görüntüleri:

edit.com1.PNG

edit.com2.PNG

Hey gidi günler!.. XP kullandığım günlere gittim. 😢
MS-DOS tabanlı sürümlerden beri "EDIT.COM" gelmedi. O sürümlerde bile isteğe bağlı olarak indiriliyordu. Windows 2000'den beri NT tabanlı işletim sistemleri yapılıyor. Bunlara Windows XP'de dahil. Bu arkadaşın bile gerçeketen "EDIT.COM"u bulduğunu zannetmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
MS-DOS tabanlı sürümlerden beri "EDIT.COM" gelmedi. O sürümlerde bile isteğe bağlı olarak indiriliyordu. Windows 2000'den beri NT tabanlı işletim sistemleri yapılıyor. Bunlara Windows XP'de dahil. Bu arkadaşın bile gerçeketen "EDIT.COM"u bulduğunu zannetmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ukalalık ruhuna işlemiş; ama XP SP1'de CLI'da edit yazınca bu ekran geliyordu bende.

Ukalalık ruhuna işlemiş; ama XP SP1'de CLI'da edit yazınca bu ekran geliyordu bende.
Onun için MS-DOS'dan yükseltme yapmış olman lazım. Ki bunun tek yolu Windows 3.1-98'i indirip orada EDIT.COM'u ayrıca indirmeyi seçip oradan XP'ye yükseltme yapman. Yani 93 doğumluysan tahminimce 2003-2005 arası XP kullanıyor olman lazım. DOS kullanan bir bilgisayarın DOS tabanlılardan yükseltilip XP'ye geçmesi bana pek gerçekçi gelmiyor.

Hocam açıkçası bende bilmiyorum neden olduğunu zaten bu konuyu açmamın diğer bir sebebi neden olduğunu öğrenmek , bende biliyorum Microsoft NT tabanlı olduğunu ama edit.com neden var açıklayabilirseniz sevinirim.

Hocam açıkçası bende bilmiyorum neden olduğunu zaten bu konuyu açmamın diğer bir sebebi neden olduğunu öğrenmek , bende biliyorum Microsoft NT tabanlı olduğunu ama edit.com neden var açıklayabilirseniz sevinirim.
Vallahi şöyle bir rehber var ama bilemedim:

Kim olduğunu tanımıyorum, tanımak da istemiyorum. Hesap sorar gibi hayrola, bir sıkıntın mı var benimle?

2 kelimeyle kendini eski gösteremiyorsun işte. 😉
Bu cümle nedir ya? Nasıl bir zehirdir içindeki? Kendimi eski göstermek ne için? Yapay bir saygıya ihtiyaç duymuyorum.

He söyleyim, 2003-2005 değil 2006-2010 arası XP kullandım, kısa bir müddet de SP1 maceram oldu. O yıllarda programın, makine dilinin, programlamanın ne olduğunu bilmez, edit'te exe uzantılı bir şeye dosya yazmayla başaracağımızı zannederdim.

He söyleyim, 2003-2005 değil 2006-2010 arası XP kullandım, kısa bir müddet de SP1 maceram oldu. O yıllarda programın, makine dilinin, programlamanın ne olduğunu bilmez, edit'te exe uzantılı bir şeye dosya yazmayla başaracağımızı zannederdim.
Üstte yazdığım gibi. MS-DOS'tan taa 2006-2010 arası XP'ye geldiysen gerçekçilik payı iyice düşüyor. Nasıl oldu nasıl buldun bilemem. Ama doğruyu söylediğini düşünmüyorum. Doğruyu söylüyorsan özürlerimi sunarım seve seve.

Üstte yazdığım gibi. MS-DOS'tan taa 2006-2010 arası XP'ye geldiysen gerçekçilik payı iyice düşüyor. Nasıl oldu nasıl buldun bilemem. Ama doğruyu söylediğini düşünmüyorum. Doğruyu söylüyorsan özürlerimi sunarım seve seve.
Muhtemelen konunun birinde, yaptığım bir tartışmadan dolayı benden gıcık kaptın, küçük düşürmeye çalıştın, olmadı.

Kimseye hesap vermem, aslında mesajındaki o cümleyi görmesem ciddiye almazdım geçerdim. 2.pass'taki encode'umu iptal ettim, işlerimi yarıda bıraktım, XP buldum, sonuç seni üzecek biraz. :)

Screenshot_2.png

Şu özrümü alayim de yarım bıraktığım yemeğe döneyim. 😉

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı