EDS Cezalarımı Ödeyemiyorum

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.470
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Merhaba arkadaşlar,

Bana 1 sene öncesine ait olmakla beraber Beşiktaş Spor Tesislerinin oradaki hız koridorundan EDS cezaları gelmeye başladı. Hayatımın kara lekesidir bu Beşiktaş Tesislerinin ora, hayatımda başka ceza yemişliğim yok zira.
Bana daha önceden de birkaç defa buradan ceza geldi ancak ben vergi dairesinde bu borcu ödeyemedim nasıl olduysa. Aracı 10 yıldır kullanıyoruz, 2. derece akrabamızdan satın aldık ancak halen daha onun üzerine. Haliyle plakaya ceza gelmesi gerekiyor EDS cezalarında.

Devlet baba sağ olsun 1 yıl geçmişe ait cezaları teker teker postalamaya başladı. Ancak ödeme kısmına geldiğimde ödemeyi yapamıyorum. Vergi dairesinden beyanlı olarak ödemek istediğimde böyle bir seri numarasına ait ceza bulunamadı diyor. Seri numarasını doğru yazdığıma eminim. 2 farklı cezada denedim her iki seri numarasını da kabul etmiyor. Böyle bir ceza yok diyor. Şimdi ödeyemiyorum ancak indirimlerinin de süresi geçmesin istiyorum, böyle bir ceza var mı yok mu onu da anlayabilmiş değilim.

Bu Devlet baba nasıl bir yapı kurmuş anlamak güç. Borcumuz var mı yok mu anlamadık gitti. Harcayacak vaktim de yok bu işlere, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

1597490027259.png
 
E-Devletten cezaların gözüküyor olması gerek. Baktın mı? Benzeri başıma geldi. 1 yıl önce kesilen cezayı 1 yıl sonra fark ettim ve bana tebligatı bile ulaşmamıştı. Sorgulayınca ceza gözüküyor ancak tebligattan olsa gerek ki cezayı ödeyemiyorum. Tebligat geldikten bir süre sonra ödeyebilirsin demişti bir arkadaşım da.

EDS cezalarına trafik şubeleri de bakmıyor ki gidip oradan ödeyebilesin.

1 yılı tam olarak aştıysa itiraz etmeyi dene.


Ceza da 80 km/s sınırı olan yolda hız sınırını %15 aşarak 92 küsurde gittiğimden gelmişti. :D
 
Hocam araç sahibi zaten akrabanız. Onun e-Devlet şifresi ile kontrol edin. Bazı cezalar hak mahrumiyeti olarak gözüküyor. Benim başıma gelmişti. Zabıta ceza yazmış. Baktım hak mahrumiyeti olarak işlenmiş.
 
Hocam araç sahibi zaten akrabanız. Onun e-Devlet şifresi ile kontrol edin. Bazı cezalar hak mahrumiyeti olarak gözüküyor. Benim başıma gelmişti. Zabıta ceza yazmış. Baktım hak mahrumiyeti olarak işlenmiş.
Görünüyor ama ödenmiyor onda da :)
 
Hocam aklıma başka yol gelmiyor. Artık polis bu işlere bakmıyor. Varsa cezayı ve hak mahrumiyetini söylüyor. Git öde diyor.
 
Kuveyt ile yine çıkmadı kod üzerinden ama beyanlı olarak kabul etti Kuveyt. Ne rakam sallarsam sallayayım kabul ediyor banka :) Devlet'e zorla borç ödüyoruz resmen.
Bunu da ödemesen karşına 10 yıl sonra 5.000TL olarak çıkarırlar eminim. Bu nasıl devlet çözemedim. Borcu 1 sene bekletir, sürücü aynı hatayı 100 kere yapsın diye bekler. 1 sene sonra toplu olarak cezaları göndermeye başlar.

Vatandaş borcunu ödemek ister borcu cikmaz. Ne bok yedikleri belli degil. Alti ustu E-Devletten sorgulatinca borcum cikacak hepsi bu. Su an tamamen gozum kapali para yatiriyorum.

Bu ulkede bazi seylerin degismesi gerek artik. Cezaya kizmiyorum 1 sene geriden bir suru ceza yollanmaz insana, adam gibi vaktinde yolla fazladan gectigim 3 kilometeyi azaltayim. Adam gibi zamaninda yolla hatamizi bilelim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı