Egea için Continental Premiumgrip7 vs Michelin Primacy 4+ / 5

LLertuQinn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 5.0GHz
Gigabyte GTX1070
48GB 6400MHz GSKİLL EXPO
MSİ B650 M-P
Yama 850W 80+ BRONZE
Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD
WD Blue 1TB 7200RPM HDD
Continental premiumgrip7 mi? Michelin primacy 4+ / 5 mi?

Aracımız 1.3 mjet Egea, lastiğin çok uzun ömürlü olup olmaması önemli değil. Performans istiyoruz, yol tutuş ve sessizlik. Babam eski ambulans ve organ nakil şoförü, nasıl sürdüğünü az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben de onun alt segmenti olarak yetişmekteyim. Yani araç agresif kullanılıyor. Tavsiyelerinizi beklemekteyim.
Goodyear çok sert berbat dediler.
Hankook bir tık daha alt segment dediler.

Arkadaşıma continental ultracontact aldık. Freni bastım ve kuru zeminde araba bir anda kızakladı. Onda da Egea var. ABS devreye girdi anlayamadım az daha önümdeki Porsche Taycan'ı alıyordum :D

Ebatlar nedir?

Aracımız 1.3 mjet Egea, lastiğin çok uzun ömürlü olup olmaması önemli değil. Performans istiyoruz, yol tutuş ve sessizlik. Babam eski ambulans ve organ nakil şoförü, nasıl sürdüğünü az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben de onun alt segmenti olarak yetişmekteyim. Yani araç agresif kullanılıyor. Tavsiyelerinizi beklemekteyim.

Arkadaşıma continental ultracontact aldık. Freni bastım ve kuru zeminde araba bir anda kızakladı. Onda da Egea var. ABS devreye girdi anlayamadım az daha önümdeki Porsche Taycan'ı alıyordum :D

Son düzenleme:
1 numaralı tavsiyem Premium Contact 7. Islak kuru kavrama, fren ve kalkış performansı ilk 3te. Primacy serisi herhangi bir avantaj ya da dezavantaj vermez. Pilot 4 ya da Pilot 5 serisi düşünülebilir ancak maliyet artarken ekstra yarar sağlamıyor. Islak ve kuru frenleme testlerinde Conti7en güzel sonuçları veriyordu.
İşin ses boyutunda ise tüm premium lastikler 69-70-71 db seviyelerinde. Bu fark yok demek. Aracın yalıtımı iyiyse lastik sesi yok, aracın yalıtımı kötüyse lastik sesi var.

1 numaralı tavsiyem premium contact 7. ıslak kuru kavrama, fren ve kalkış performansı ilk 3'te. Primacy serisi herhangi bir avantaj ya da dezavantaj vermez. Pilot 4 ya da pilot 5 serisi düşünülebilir ancak maliyet artarken ekstra yarar sağlamıyor. Islak ve kuru frenleme testlerinde conti7en güzel sonuçları veriyordu.
İşin ses boyutunda ise tüm premium lastikler 69-70-71 dB seviyelerinde. Bu fark yok demek. Aracın yalıtımı iyiyse lastik sesi yok, aracın yalıtımı kötüyse lastik sesi var.

Testleri ben de baktım PC çok önde ama ultracontactı görünce contiye karşı bir ön yargı oluştu

Testleri ben de baktım PC çok önde ama ultracontactı görünce contiye karşı bir ön yargı oluştu
Ultracontact uzun ömür, premiumcontact yüksek performansa odaklı. Ancak 80 - 150bg arası araçlarda çok da büyük farklar gözlemlenmez. Fazla da kasmaya gerek yok.

Kesinlikle PremiumContact 7.

Kesinlikle premiumcontact 7.

Michelin diyen var mı? Conti PC7 için çok sert hamuru var diyorlar. Patinaja sarıp duran veya yolu doğru düzgün yapışmayan frende kızaklayan lastik almak istemiyorum.

Michelin.
İki lastiği bu araçta kullandım. Michelin tadı damağımda kaldı. Kesinlikle yol tutuşunuzu, yakıt ekonominizi ve fren performansınızı arttıracak.

Michelin.
İki lastiği bu araçta kullandım. Michelin tadı damağımda kaldı. Kesinlikle yol tutuşunuzu, yakıt ekonominizi ve fren performansınızı arttıracak.
Napayım nerelere gideyim çözemedim vallahi.
Bir tarafa soruyorum Continental çok daha iyi diyor.
Bir tarafa soruyorum Michelin efsanevi diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı