Egea performans ve yakıt ikilemi

Kırsala uygun bir araba öneriniz var mı? Hem aile için uygun hem kırsala.
Düşük hacimli motoru olan otomobillerde performans için genelde dizel tercih edilmeli ve en az 1.5L hacme ve turbo beslemeye sahip olmalı. En kabaca böyle söylenebilir, tabii araçtan araca, motordan motora değişir bu durum.

Araç konusunda bir öneriniz var mı?
Almak istediğiniz araçtan beklentileriniz nelerdir? Egea fena bir araç değil ancak iyi de değil. Egea'da karar kıldıysanız 1.6 dizel dışında almayın, diğer motorlar kırsal bölgelerde yetersiz kalır.

benim amcamda var yazın mesela giderken onunki 1.3 klimayı fln açtığında yokuşları araba zor çıkıyor alıcaksan 1.4 al derim ama gayet konforlu araba ama motoru zayıf

Kırsalda bence en iyi araçlar pickup ya da suv. Altlarının yüksek olması avantajlı. Eğer büyük bir eşya getirip götürmüyorsanız, tarımla ya da tüccarlıkla uğraşmıyorsanız pickup önermem çünkü Dmaxlerden bildiğim kadarıyla kabin içi konforu olmuyor. Ama illaki sedan isterseniz Renault öneririm. Bildiğim kadarıyla tabanı yüksek sedan sadece onlar üretiyor.

Ailecek bindiğinizde araba iyice yere yaklaşacak. Taşlarında bol olduğunu düşünürsek özellikle marşpiyel kısmınız tehlikede. :) Suv araçlara bakın bence.

Ailecek bindiğinizde araba iyice yere yaklaşacak. Taşlarında bol olduğunu düşünürsek özellikle marşpiyel kısmınız tehlikede. :) Suv araçlara bakın bence.
Hocam bence marşpiyel o kadar önemli değil. Bende arazide sürüş yapıyorum ve normal bir sedan kullanıyorum. Vize için arabayı tamirciye götürmüştüm. Yağ kapağına taşlar vurmuş galiba sızdırıyormuş. Arabayı havaya kaldırmadan hiçbir damla gözükmüyor. Uzun sürede arabaya büyük bir masraf çıkartabilirdi. 430 liralık muayene ilk defa bir işe yaradı.

Hocam bence marşpiyel o kadar önemli değil. Bende arazide sürüş yapıyorum ve normal bir sedan kullanıyorum. Vize için arabayı tamirciye götürmüştüm. Yağ kapağına taşlar vurmuş galiba sızdırıyormuş. Arabayı havaya kaldırmadan hiçbir damla gözükmüyor. Uzun sürede arabaya büyük bir masraf çıkartabilirdi. 430 liralık muayene ilk defa bir işe yaradı.
Evet aracın altı da aynı şekilde tehlikede.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı