Kurtuluş savaşını incelemeni tavsiye ederim. Evet, Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı da Türk Milleti var olurdu. Ama nasıl ve ne şekilde olacağımızı kestirmek zor. Orta Doğuda ve İslam coğrafyasında başka bir ülke yok ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti gibi. İşte Atatürk'ün ilkelerinden ve yolundan şaştığımız için bugün bu hallerdeyiz.
"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir."
"Bir gün benim söylediklerimle bilimin söyledikleri ters düşerse bilimi seçiniz."
Diyebilen ya da diyebilecek kaç babayiğit var.
Okurken içim sızladı, çok kötü şeyler yaşıyoruz.Bence hiç iyi bir şey söylemezdi ülkede görüşünü bildiren sanatçı gazeteci yazar sorgusuz sualsiz hapisaneye atılıyor darbe felan denilip ergenekon diye bir şey uydurup vatan için türk milleti için canını feda etmiş askerlerimiz subaylarımız sorgusuz sualsiz içeri atılıyor ve en önemlisi canını feda ettiği ülkede suçlu ve terörist ilan ediliyor. Hakkari de x partisi mitinginde türk bayrağı açtırılmıyor dağdaki pkk için ülkenin savcısı hakimi terör örgütünün ayağına gidip mahkeme kuruluyor ülkeyi temsil eden milletvekilleri meclisi ringo'nun ahrı sanıp çocuk gibi kavga ediyor açlık sınırı 1714 tl yoksulluk sınırı ise 5584 lira olup bir öğretmenin maaşı ise 3596 tl olurken dalga mı geçiliyor yani bir öğretmen yoksul mu denmek isteniyor gidip milletvekilleri 20 bin tl 'nin üzerinde maaş alırken ülkede hak hukuk olduğunu kim söyleyebilir daha söylencek çok şey var uzun lafın kısası Atamızın kabrinde kemikleri sızlıyordur.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
İzlemiştim bunu, çok şey anlatıyor.Ne söyleyeceğini söylemek zor....
Dert bile parayla.Ulan her şey pahalı derdi.
Basit ama mantıklı.Naptınız Ülkeme derdi.
Güzelmiş bu, en mantıklı yorum.Bana göre;
Ben bir neslin böyle olacağını bilseydim bin nesil genç feda etmezdim.
Aynen öyle kardeşim, hep palavra hep yalan..Eğer bir gün bir yabancıdan bizimkiler gibi “G. Washington, B. Franklin ne yaptı ? Tanrı istedi oldu.” diyen birini görürsem o zaman rahatlarım sadece Türkiye’me özel olmadığını anlayıp.
Her millet kurucusunu korurken bizimkiler belki Ahmet belki Mehmet olacaktı diyor ya içim yanıyor.
Yapan kişi anılır, bu böyledir. Sen bir buluş yaparsan insanlar bunu X yaptı vay be derler ve seni anarlar, Tanrı istedi de buldu işte demezler.
Üstelik sen de böyle anılmak istemezdin, ben yıllarımı verdim araştırdım çalıştım buldum diye isyan ederdin eminim
Söylediklerinize katılıyorum ama benim karşı olduğum şey şu Atatürk olmasaydı olmazdık neden ? Nerden biliyor sun ? Böyle düşünceler her konuda beni rahatsız ediyor sadece bu konu için değil.
Graham Bell telefonu bulmasaydı başka birinin bulma ihtimali yokmuydu şimdi. Bu düşünceye göre yoktu, benim rahatsız olduğum şey bu düşünce.
Atatürk bu ülke için çok şey yapmıştır ruhu rahmet eyleye fakat bana batan kısım dediğim düşünce. Yorumunuz için teşekkürler, başka yorum yapmayacağımı söylemiştim fakat bu kaçmış gözden havada kalmasını istemedim.
Yorum'da ki herkesle kavga ediyorsun amacın nedir? Ayrıca evet Atatürk olmasa bugün burada olmazdık. Ülke paramparça paylaştırılmış iken Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde ülkede topraklar geri alındı. Tek bu da değil;Söylediklerinize katılıyorum ama benim karşı olduğum şey şu Atatürk olmasaydı olmazdık neden ? Nerden biliyor sun ? Böyle düşünceler her konuda beni rahatsız ediyor sadece bu konu için değil.
Graham Bell telefonu bulmasaydı başka birinin bulma ihtimali yokmuydu şimdi. Bu düşünceye göre yoktu, benim rahatsız olduğum şey bu düşünce.
Atatürk bu ülke için çok şey yapmıştır ruhu rahmet eyleye fakat bana batan kısım dediğim düşünce. Yorumunuz için teşekkürler, başka yorum yapmayacağımı söylemiştim fakat bu kaçmış gözden havada kalmasını istemedim.
@Deniz Örs meseleyi anlamışsınızdır umarım. Ben anmayalım neden anıyoruz gibi söylemler kurmuyorum. Tabi ki anmamız gerekiyor. Benim derdim buydu.
Arkadaşlar son günlerde canım oldukça sıkılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün, ATAMIZIN değerleri yok edilmeye devam ediliyor. İnsanları bilgiden uzak tutmayı ve modern olmasını istemiyorlar. Özellikte muhafazakar kesim anlaşılamayan bir şekilde Atatürk Düşmanlığı yapıyor. İnsanlar bugünü geçirelim yarına Allah Kerim diyerek gelecek planları kurmuyorlar. Bilim ülkemizde din düşmanlığı olarak görülmeye falan başlanacak yakında, din özgürlüğü bile varken Ateistleri aşağılayan ve kafir diye hakaret ederek dindar olduğunu sanan insanlar var. Ekonomi bitmiş durumda, en basit bir parçayı bile kat be kat vergili ve pahalı bir şekilde alıyoruz.
Eğitim yerlerde, ileride çocuğum olursa kesinlikle okula göndermeyeceğim. Okulda ne öğreniliyor?
- Hayal kurma yetenekleri öldürülüyor.
- Gereksiz ve sansürlenmiş, eksik ve değiştirilmiş sabit bilgi alıyorlar.
- Yalan tarih hikayeleri anlatılıyor.
- Okulda çoğu öğrenci sigara alkol gibi kötü şeyleri öğreniyor ve bağımlı hale geliyorlar.
- Ağızda bitmeyen bir küfür ve aşağılama, dalga geçme gibi sözler oluyor.
Kendi eğitimini ben veririm, gerekirse özel hoca tutarım ama asla okula göndermem. Çocuğumu aptal hale getirerek en büyük günaha giremem.
Peki soracaksınız neden bunları anlatıyorsun Konu'daki soru ile alakası ne? Diye. Mustafa Kemal Atatürk olmasa bugün burada olmayacaktık. Belki başka bir ülkenin vatandaşları olarak doğacak ve Türk olamayacaktık.
Şimdi size soruyorum, Mustafa Kemal Atatürk bugün YAŞASAYDI NE SÖYLERDİ?
Utanıyorum ülkem adına çünkü, Atamıza layık bir ülke olmaktan çıktık. Mirasını yok ettik.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Atatürk'ün birkaç sözü;
- En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.
- Gerçek kurtuluşu istiyorsak, her şeyden evvel, bütün kuvvetimiz, bütün süratimizle bu cehaleti ortadan kaldırmaya mecburuz.
- Din insanların gıdasıdır. Dinsiz adam boş bir eve benzer. İnsana hüzün verir. Mutlaka bir şeye inanacağız. Bu dinlerin en sonuncusu elbette en mükemmelidir. İslam dini hepsinden üstündür.
Ahahahaha güldürdün gece geceİmam hatipler kapatılsın derdi.