Eğer Atatürk Bugün Yaşasaydı Ne Söylerdi?

Beş vakit namaz kılanları da gördük. 45 erkek öğrenciye tecavüz edildi, " Bir kereden bir şey olmaz " denilip geçiştirildi. Şimdi ağzımı bozmak istemiyorum bunu diyen bakan bozuntusuna şu forumda ama getirsin aynı şeyi ben onun yakınlarına yapayım. Ne de olsa bir kereden bir şey olmaz.

Atatürk ne söylerse söylesin ciddiye alacak bir avuç kesim var. Özdil gibileri Atatürk'ün adını kullanarak kitabını satmaya, Mısıroğlu gibileri de Atatürk hakkında yalan bilgi satmaya bayılıyor. Ama iki kesimde bu işten parayı bulmayı biliyor. Yüz yıl sonra ülkesine dönen Atam'a kendi partisinde soykırımcı diyen birileri, diğer bir partiden dinsiz diyen birileri olacaktır.

Geçmişe dönüp kurtuluş savaşını başlatmazdi. Sen o kadar uğraş. Zamanın en gelişmiş milletlerinden daha ilerde bir anayasa ve düzen getir. Zamanın en medeni milletlerinde bile olmayan hakları kadınlara ver. Çok meraklı olduğu o tarihinde yaşasa ibrikci olamayacak adamlar devletin bütün kademelerine yerlesebilsin ve yonetebilsin. Sonra cahil bir guruh bunlarin hepsini çiğneyip saraya biat etsin. Seni içkici ilan etsin. Yaptıklarının cokta onemli olmadigini ilan etsin. Herkesin ozgurce inancini yasabilecegi sistem laiklikken seni din dusmani ilan etsin. O savastan cikmis halinle ulkeyi fabrikalarla donat, bir imparatorluktan kalan borclari ode, kurdugun fabrikalari sata sata bitiremeyenler sana kufredip Osmanliyi yad ederek seni Osmanlı düşmanı darbeci ilan etsin. Yazik yazik cok yazik. Atatürk yasasaydı ne mi yapardı?Bunların suratına tukururdu. Gerci ondan da anlamazlar ki omurga diye bir şey yok adamlarda.

Ayrıca olan biten her şey için 16 yıllık bir iktidar yerine muhalefeti suçlayanlar nasıl bir kafa yapısındadır anlamadım.

Son düzenleme:
Bence böyle işimize yaramayacak sorularla vakit geçireceğimize Atatürk'ün neler anlatmak istediğini kavrayabilsek daha iyi olur. Atatürk de herkes gibi insandı ama olaylara bakış açısı muazzamdı ve çooook çalışkandı. Onun gibi olmak mümkün değildir diye bir şey yok. Eğer Atatürk'ü ulaşılamayacak bir noktaya getirirsek yakınlaşmak mümkün olmaz. Dolaysıyla anlamamız da mümkün olmaz. Şu an Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını okuyorum. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim. Eğer onu anlamak isterseniz, bu kitabı da okumayı tercih edebilirsiniz.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. Yılmaz Özdil'in bir dönem siyasi eleştirilerini beğeniyordum ancak tarih hakkındaki yorumları reddedilmelidir. Atatürk hakkındaki yazdığı kitaplar yanlış bilgi içeriyor. O toplara hiç girmese iyiydi. Atatürk ile ilgili okunulacak çok daha kaliteli kitaplar var. O kaliteli kitapları toplumun görmezden gelmesine mi yanayım, Özdil'in kitaplarının çok satmasına mı yanayım, bilemedim.

Son düzenleme:
Bu gençliğe diyecek söz bulamazdı, ya bugün okulda vasıfsızın biri fotoğrafını yedi. Evet, panoda duran fotoğrafı yiyip çöpe tükürdü. Neden yaptığını sorduğumda ise; "imamları astı", "müslüman değildi", "alkol, sigara içiyordu", "o savaşmadı, sadece komutanlık yaptı" gibi şeyler söylüyor. Alkol ve sigara doğru, ama seni ne ilgilendirir? Diğerlerine somut bir kanıt göster diyince bir şey diyemiyor. Üzücü.

Çok çalışırdı diyeyim hepsini anlarsınız.

Bu ülkenin en iyi nasıl kalkınır onu hesaplar kafasında ve uygulardı. Gençlerle arası bozulurdu şu anki gençlik ile.

Küfür etse az kalırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…