Eğitim disiplininin azalması

Bunları sadece lise 2'ye giden biri olarak yapabildim. Gerçek bir eğitimci kim bilir neler görmüşlerdir.
Sadece kardeşimden gördüklerimi söyleyeyim, ortaokula gidiyor ve fen dersinde 2. sınava sınıf karantinaya girdiği için girmemişti ilk dönem. Ama karantina bitip okula geri dönmelerine rağmen sınav yapılmadı ve sınava hoca 100 olarak girdi. Bakın çok değil, 2-3 sene önce ben de ortaokuldaydım. Ve hayatta böyle bir şey olmazdı. Okula bazen "ya çok uykum var" dediği için gitmiyor. Ve ne sınıfta kalma durumları var ne nota yansıma durumu. Aslında ortaokulu bu yüzden sevmiyorum. Gittiğim ve kardeşimin şu an okuduğu ortaokul sadece, olabildiğince fazla öğrenci alma üzerine kurulu resmen. Şehirdeki en yüksek puanlı liseye 1. sırada giren ile matematikte toplama çıkarma yapamayan aynı yerde resmen. Neyse uzatmayayım. Hani nedir bu disiplin eksikliği? Uğraşmak istemiyorlar muhtemelen. Okuduğum lise köklü ve iyi bir lise. Ama burada bile sıkıntı. Valilik derse telefonla girilmemesi için bir dolap yaptırdı. Oraya koymamız gerekiyor. Ama ne hikmet 33 kişilik sınıfta 10-15 telefon oluyor. Hadi 5 kişi getirmiyor diyelim. E kalan 13 kişi? Tabii ki derste telefonlarına bakıyorlar. Bin kere görmüştür hocalar. Hiçbiri de ne alıp disiplin kuruluna veriyor, ne bir şey yapıyor. Aynı şey kıyafet için de geçerli. Tamam, askeri disipline ben de karşıyım. Okul orası sonuçta. Meslek insanları yetiştiriyor, asker değil. Ama çok gevşek. Elbet sıkı yerler vardır. Ama gördüğüm kadarı ile çok büyük bir disiplin eksikliği var okullarda. Bu arada aynı şey ilkokul için de geçerli. O zamanları pek hatırlamıyorum ama çok kötüydü o kesin.
Okula hala bir şey öğrenmek için gitmen komik. Sadece okula arkadaş ve kız arkadaş edinmek için gidiyorum. Okuduğum Lise Türkiye' nin ilk 100 sırasında.
 
Böyle yapılıyor ve çocuk çalışmıyor. Bir şeyi bilmeden sınıf geçince de ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda sorun çekiyor. İyilik değil tam tersine zarar. Ortaokulda da sınıfta kalma olmalı.
 

Geri
Yukarı