Eğitim sistemi nasıl olmalı?

Hocam müzik, resim olmazsa nereden sanatçı yetişecek.
Müzik'i insan kendisi öğrenebilir insan. Zaten müzikle resim çoğunlukla yetenek işi olduğu için çok önemi yok Matematik ve Fen kadar. Çünkü yıllardır Resim dersi alıyorum ama hala çizimim berbat.

Müzik'i insan kendisi öğrenebilir insan. Zaten müzikle resim çoğunlukla yetenek işi olduğu için çok önemi yok Matematik ve Fen kadar. Çünkü yıllardır Resim dersi alıyorum ama hala çizimim berbat.
Senin kafanla gidersek ülkeden sanatçı çıkmaz, kendi kafana göre her istediğini yapsan zaten eğitim sistemini daha kötüye sürüklersin. Sen önce önündeki sınava odaklan kafan bulanmış, herkes mühendis, doktor, avukat olmak zorunda değil.

Yetenek sınavlarıyla herkesi yeteneğine göre okullara yerleştirir, üretkenliğe sahip veya başarılı kişileri daha üst mevkiilere alırdım. Öğrencinin ilgisini çekmeyen sıkıcı ve ezberci dersler yerine öğrencinin öğrenmek isteyeceği dersler koyardım. Fabrikada çalışmak isteyenleri fabrikayı gezdirir, yazılım alanında çalışmak isteyeni Nokia gibi yerleri gezdirirdim, ortamı görmelerini sağlardım.

Ayrıca dersleri günde 4-5 saat yapıp öğrencilere boş vakit sağlardım.

Tabii bunların olabilmesi için uzun zaman lazım. Milletimizin kafa yapısı maalesef şu anlık sadece saf ezber ile yıkanmış durumda.

Ek olarak bunların olabilmesi için kıyak, torpil gibi şeylerin de olmaması lazım. Bunun için de yönetimin değişmesi gerekiyor.

Eğitim sistemi öğenci elemeye değil, öğrenci eğitmeye yönelik olursa her şey yoluna girer.

Senin kafanla gidersek ülkeden sanatçı çıkmaz, kendi kafana göre her istediğini yapsan zaten eğitim sistemini daha kötüye sürüklersin. Sen önce önündeki sınava odaklan kafan bulanmış, herkes mühendis, doktor, avukat olmak zorunda değil.
İyi o zaman. Devam edelim haftada toplam 4-5 saat resim ve müzik dersi görmeye. Sağlıkçılar ve mühendisler yetersiz kalmaya devam etsin. Ziya Selçuk'un sistemi ile devam edelim. Ressamların ve müzik öğretmenlerinin mühendisler kadar ne katkısı var ülkeye acaba?

İyi o zaman. Devam edelim haftada toplam 4-5 saat resim ve müzik dersi görmeye. Sağlıkçılar ve mühendisler yetersiz kalmaya devam etsin. Ziya Selçuk'un sistemi ile devam edelim.
Kaldırmak yerine içini doldurmak lazım. Ayrıca o konuyla alakası olmayanlar için kaldırılması şart. Bildiğin vakit kaybı. Hiçbir faydası olmuyor çünkü.

Eğitimde tek gereken evrensel olması. Zaten denenmiş ve en iyi verim alınan bir okulun sistemini alıp uygulamak yerine adına ''Türk usülü'' diyip yapboz tahtası gibi oynuyoruz. Bizim yaptığımız kalemi yeniden icat etmeye çalışmak gibi birşey. Zaten bulunmuş şeyleri kullanarak yeni şeyler bulmaya çalışmıyoruz.

Üstelik eğitim sistemini kötüleştirirsin diyen arkadaşımız senin de ülkeyi sağlıkçı yerine ressamlar ile dolduracağına eminim.

İyi o zaman. Devam edelim haftada toplam 4-5 saat resim ve müzik dersi görmeye. Sağlıkçılar ve mühendisler yetersiz kalmaya devam etsin. Ziya Selçuk'un sistemi ile devam edelim. Ressamların ve müzik öğretmenlerinin mühendisler kadar ne katkısı var ülkeye acaba?
Mühendis olacak adama müzik ve resim göstermenin bir mantığı yok, şu anki sistemde matematik ve fen gösterilse bile bir faydası oluyor mu? Sınav odaklı bakış açın zaten yeterince zehirli.
Üstelik eğitim sistemini kötüleştirirsin diyen arkadaşımız senin de ülkeyi sağlıkçı yerine ressamlar ile dolduracağına eminim.
Sıkıntılı mısın? Mühendis olacak gerekli dersi gerekli düzeyde, sanatçı olacak gerekli dersi gerekli düzeyde görmeli. Sen sırf mühendis yetiştireceksin diye sanat derslerini kaldırmak da ne oluyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı