Meslek liselerini unuttunuz galiba ayrıca bir sürü Anadolu lisesi de var. Çok çok düşük puanla alan meslek liseleri de mevcut.İmam hatip yerine Anadolu liseleri yapılabilir. Bu ülkede müslümayan olmayan insanlarda var puanları yetmediği zamam imam hatipe gitmek zorunlu olacak.
Arkadaşım üretimle geçinmek isteyen bir ülke olmak için fizikten matematikten anlayan insanlara ihtiyacın var. Ortada boş boş dolanıp dergah bekleyecek tiplerden hayır olsa Pakistan Afganistan en büyük olurdu.Ne alakası var hocam neyi batıyor size imam hatiplerin?
İmam Hatip'ten çıkan illa hoca olacak diye bir şey yok. Sanki sadece din dersleri veriliyormuş gibi konuşuyorsunuz.Arkadaşım üretimle geçinmek isteyen bir ülke olmak için fizikten matematikten anlayan insanlara ihtiyacın var. Ortada boş boş dolanıp dergah bekleyecek tiplerden hayır olsa Pakistan Afganistan en büyük olurdu.
İmam Hatip'ten çıkan illa hoca olacak diye bir şey yok. Sanki sadece din dersleri veriliyormuş gibi konuşuyorsunuz.
Okuduğunuzu anladıktan sonra yorum yapın bence. Ben sadece din dersleri verilmiyor dedim ağırlıklı olayını karıştırmadım. Evet, ağırlıklı veriliyor ancak hiç matematik dersi vb. verilmiyor gibi konuştu arkadaş.@Eren.exe, o zaman neden adı imam hatip ve ağırlıklı olarak din dersleri veriliyor? Bir açıkla da bilelim.
İnsanlara zorla imam hatip seçtirmiyorlar. Arkadaş matematik dersi vb. verilmiyor gibi konuştu ben ağırlıklı olayını karıştırmadım ağırlıklı verilmiyor demedim zaten. Hedefi olan varsa meslek lisesini bilerek seçmez zaten. İmam hatip seçip üniversite sınavında çok başarılı olanlar var. Ha meslek lisesinde okuyup üniversiteye gidemezsin diye bir şey yok tabiki ancak siz benim demek istediğimi anladınız.Dindar insanlar yetiştirmek için din ağırlıklı derslerin sayısı fazla. Meslek liselerininde bir şey öğrenip deneyim kazanabiliyorsun ve ileride hayatını şekillendirebiliyorsun. İmam hatiplere bu kadar değer verilmesini doğru bulmuyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.