Eğitim sistemi neden kötü?

İmam hatip yerine Anadolu liseleri yapılabilir. Bu ülkede müslümayan olmayan insanlarda var puanları yetmediği zamam imam hatipe gitmek zorunlu olacak.

Arkadaşım üretimle geçinmek isteyen bir ülke olmak için fizikten matematikten anlayan insanlara ihtiyacın var. Ortada boş boş dolanıp dergah bekleyecek tiplerden hayır olsa Pakistan Afganistan en büyük olurdu.
İmam Hatip'ten çıkan illa hoca olacak diye bir şey yok. Sanki sadece din dersleri veriliyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eren.exe, o zaman neden adı imam hatip ve ağırlıklı olarak din dersleri veriliyor? Bir açıkla da bilelim.

İmam Hatip'ten çıkan illa hoca olacak diye bir şey yok. Sanki sadece din dersleri veriliyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Dindar insanlar yetiştirmek için din ağırlıklı derslerin sayısı fazla. Meslek liselerininde bir şey öğrenip deneyim kazanabiliyorsun ve ileride hayatını şekillendirebiliyorsun. İmam hatiplere bu kadar değer verilmesini doğru bulmuyorum.

@Eren.exe, o zaman neden adı imam hatip ve ağırlıklı olarak din dersleri veriliyor? Bir açıkla da bilelim.
Okuduğunuzu anladıktan sonra yorum yapın bence. Ben sadece din dersleri verilmiyor dedim ağırlıklı olayını karıştırmadım. Evet, ağırlıklı veriliyor ancak hiç matematik dersi vb. verilmiyor gibi konuştu arkadaş.
Dindar insanlar yetiştirmek için din ağırlıklı derslerin sayısı fazla. Meslek liselerininde bir şey öğrenip deneyim kazanabiliyorsun ve ileride hayatını şekillendirebiliyorsun. İmam hatiplere bu kadar değer verilmesini doğru bulmuyorum.
İnsanlara zorla imam hatip seçtirmiyorlar. Arkadaş matematik dersi vb. verilmiyor gibi konuştu ben ağırlıklı olayını karıştırmadım ağırlıklı verilmiyor demedim zaten. Hedefi olan varsa meslek lisesini bilerek seçmez zaten. İmam hatip seçip üniversite sınavında çok başarılı olanlar var. Ha meslek lisesinde okuyup üniversiteye gidemezsin diye bir şey yok tabiki ancak siz benim demek istediğimi anladınız.

Son düzenleme:
Çünkü sistemin başında olanlar hiç bir çaba göstermiyor. Artık işi bilen çaba sarf eden birinin başa geçmesi lazım. 20 yıldır bu adam ya yeter artık. Bir insanın önceliği halkı ve ülkesi olması lazım. Ülkemizin sadece eğitim sistemi değil her şeyi kötü olmaya başlıyor. Aklınca bizi cahil bırakıp kendilerini başta tutacaklar.

Eğitim sistemini şöyle düzeltmeye çalışıyorlar:
Windows 10 kurulu sisteme format atıp yine Windows 10 kuruyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı