Eğitim sistemi neden kötü?

@Eren.exe, imam hatipte adam akıllı Matematik bile gösterilmiyor. O tavan sıralama içerisinde olan liseler büyük ihtimalle Kartal imam hatip gibi liseler. İmam hatipleri boşuna savunmaya gerek yok, puanları da diplerde geziyor. Mecbur olmayan o liseye gitmez ya da aile zoruyla gitmediği sürece. İsteyerek giden nadir görürsünüz.
Proje okulu var normal imam hatiplere gidilmez.

Hocam çok düşük puanlı meslek liseleri gördüm. Çok da gitmek istemeyen varsa nakil aldırabilir? Nakil de olmadıysa 9. sınıfta puanlarını yüksek tutup yine nakil aldırabilir.
Şöyle ki, nitelikli ve nitelikli okullar arasında çok fazla fark var. Ben TEOG sınavıyla girmiştim, nakil yapmak için gideceğim okulun taban puanı benim puanımla eşit ya da daha düşük olmalıydı. Yani, düşük puan alırsanız nakil yapmanız çok ama çok zor olurdu çünkü düşük puanlı olup da "iyi" sayılan okullar çok çok azdı.
Şimdiki sistemde de pek fark yok aslında. Misal, nitelikli bir okula girdiniz ve doğal olarak LGS puanınız var. Başka bir yere gitmek için yine LGS puanınız etkili oluyor. Niteliksiz okullar hakkında maalesef pek bir fikrim yok ama yine de daha iyi bir okula geçmek zor olabiliyor...

Çocuklar sadece din öğreniyorlar. Bizim mahallede İmam Hatip'e giden bir çocuk var psikolojisi bozuk.
Ya hocam tamam din dersleri ağırlıklı olabilir ki 1-2 ders oluyor genelde ve bütün sınıflarda olmuyor,Arapça son 2 sene yok. Çocuğun psikolojisinin bozulmasıyla İmam hatiplerin ne alakası var onu çözemedim.

Ya hocam tamam din dersleri ağırlıklı olabilir ki 1-2 ders oluyor genelde ve bütün sınıflarda olmuyor,Arapça son 2 sene yok. Çocuğun psikolojisinin bozulmasıyla İmam hatiplerin ne alakası var onu çözemedim ne yani bende OKB hastasıyım Anadolu lisesine gittiğim için mi? :D
Aynen eskiden daha fazlaydı şuan o kadar fazla ders saati yok.

Ezbere dayalı bir sistemimiz var. Her sene sınav sistemini değiştiriyoruz, tam raya oturdu derken bir daha değişiyor. Herkes kendi sistemini uygulamaya çalışıyor. Çocukların kendini geliştirmesini değil, bilgileri ezberlemesini istiyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı