eGPU riskleri nelerdir?

Whitelist diye de bir engelleme var bazı laptoplarda taksanizda BIOS okumuyor ekran kartını onun için modlamak lazim ama oda apayrı bir sıkıntı.
 
Yok maalesef. Laptop kullanıcısıyım.

Bekliyorum kardeşim.
Merhaba, geç olacak biraz ama yine de yazayım dedim belki birisinin işine yarar. Unigine Heaven Benchmark testinde, ortalama bir masaüstüne göre %85 verim aldım. Bazı oyunlarda bu %60 civarıydı. Bazı oyunlarda FPS drop ve stuttering problemleri yaşadım. Masaüstünde pencerelerde, web tarayıcısı açtığımda örneğin böyle ekran takılarak yükleniyor gibiydi(Chrome'u açtığınızda yüklenen özelleştirilmiş arka plan resminden bahsediyorum mesela.) Bu tarz problemler olunca masaüstü topladım elimdeki parçalarla. O kadar yıldan sonra FPS de daha fazla kırpılmasın istedim açıkçası. Şu an gayet memnunum.

Belki de benim laptopun hunharca kullanmış olmamdan işlemci ramler vs. yıpranmıştı bilemiyorum. Çünkü herkeste böyle bir problem olduğunu sanmıyorum. İnternette de, eGPU.io'da da bir çözüm bulamadım. eGPU, yapmak isteyen arkadaşları laptopuna ve oyununa göre tatmin de edebilir. Ama içim rahat olsun derseniz ve elinizde dock yoksa direkt masaüstü tavsiye ederim. Ama elinizde eğer bir dock varsa, daha sonra elinizdeki parçalarla masaüstü toplayabilecek şekilde eGPU yapıp test edebilirsiniz. Sanırım bu en güvenli yöntem olur.
 
Benim laptopumda i7-3632QM 8threadlık bir işlemci var ve ekran kartım da sorun çıktığı için HD 4000 kullanıyorum. Bir ara böyle bir şey denemek istemiştim ama çok yanaşmadım sonra 40 FPS'de CS mi oynar devam ederim dedim. Ama önceden oynayabildigimi şimdi oynayamamaya başladım. Masaustu sistemimi de yavaş yavaş geliştiriyorum ve 750 Ti var elimde. Bunu o aygıtı alıp laptopuma bağlasam ise yarar mı gerçekten. Ne bileyim böyle 5 10 FPS falan artacaksa sadece, büyük kayip olacaksa hiç yapmak istemiyorum. i7 islemcim artık ağlıyor bir ekran kartı ver de yük e giriym düzgünce diye.
 
  • Masraflı.
    • Ekran kartı için ayrı parça, Wi-Fi için ayrı parça gerekebilir, onu takmak için ayrı parça, bunu takmak için ayrı parça, ekran kartı zaten masraflı.
  • BIOS whitelist olabilir.
    • Bu durumda modlu BIOS atılması gerek, her BIOS'un modlu sürümü yok veya belirli bir ücret karşılığında yapılıyor.
  • %100 çalışacağının garantisi yok. Bu durumda yaptığınız bütün harcama boşa gidebilir.
 
Merhaba, geç olacak biraz ama yine de yazayım dedim belki birisinin işine yarar. Unigine heaven Benchmark testinde, ortalama bir masaüstüne göre %85 verim aldım. Bazı oyunlarda bu %60 civarıydı. Bazı oyunlarda FPS düşmesi ve stuttering problemleri yaşadım. Masaüstünde pencerelerde, web tarayıcısı açtığımda örneğin böyle ekran takılarak yükleniyor gibiydi(Chrome'u açtığınızda yüklenen özelleştirilmiş arka plan resminden bahsediyorum mesela.) bu tarz problemler olunca masaüstü topladım elimdeki parçalarla. O kadar yıldan sonra FPS'de daha fazla kırpılmasın istedim açıkçası. Şu an gayet memnunum.

Belki de benim laptopun hunharca kullanmış olmamdan işlemci RAM'ler vs. yıpranmıştı bilemiyorum. Çünkü herkeste böyle bir problem olduğunu sanmıyorum. İnternet'te de, eGPU. IO'da da bir çözüm bulamadım. eGPU, yapmak isteyen arkadaşları laptopuna ve oyununa göre tatmin de edebilir. Ama içim rahat olsun derseniz ve elinizde dock yoksa direkt masaüstü tavsiye ederim. Ama elinizde eğer bir dock varsa, daha sonra elinizdeki parçalarla masaüstü toplayabilecek şekilde eGPU yapıp test edebilirsiniz. Sanırım bu en güvenli yöntem olur.

Teşekkürler. Yazdığınız yazıyı görmem şans eseri oldu. Bakmam Technopat'a.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı