Egzoz fanı soğukta çok ses çıkartıyor

735998

Centipat
Merhaba kış olduğu için odamda klimayı açıyorum. Klima açtığım zamanlarda sıcakken hiç sıkıntı yoktu. Dün fazla soğuk değildi diye açmadım klimayı. Normalde kışın PC'yi ilk açtığımda fanlar 1 2 DK sesli çalışıyor ve sonra ses gidiyordu(yazın hiç olmuyor). Dün açmadım klimayı ve ses gitmedi egzoz fanına kasanın arkasından hafif vurunca ses 5 10 saniyeliğine gidiyor sonra yine geliyordu bugün klimayı açtım ve ses yoktu sizce ses soğuktan mı oluyor?

Soğuktan değil de fanın dönme hızından kaynaklanıyor olabilir. Fanın marka modeli nedir? PWM fan ise biosta fan kontrolü yapın. Düşük, orta ve yüksek hızda bakın çıkardığı seslere.

Çok güzel. Yani kasa hakkında deli dolu bilgi verip de fanlar hakkında gram bilgi yazmayan firmalara ayar oluyorum.

Kasanın yan kapakları açıp fan kablolarının nereye gittiğine bakma imkanınız var mı? Eğer yoksa biosa girip fan ayarları kısmına gelin. Oradan tek tek her sekmeyi kontrol edin fan hızının RPM cinsinden yazdığı bir grafik var mı diye kontrol edin. Fanların PWM olup olmadığı bile belli değil.

Çok güzel. Yani kasa hakkında deli dolu bilgi verip de fanlar hakkında gram bilgi yazmayan firmalara ayar oluyorum.

Kasanın yan kapakları açıp fan kablolarının nereye gittiğine bakma imkanınız var mı? Eğer yoksa BIOS'a girip fan ayarları kısmına gelin. Oradan tek tek her sekmeyi kontrol edin fan hızının RPM cinsinden yazdığı bir grafik var mı diye kontrol edin. Fanların PWM olup olmadığı bile belli değil.

RPM'leri kontrol edeyimde nereden anlayacam PWM olup olmadıklarını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı