Ehliyet sınavı nasıl oluyor?

Techno34

Decipat
Katılım
29 Ocak 2022
Mesajlar
1.320
Makaleler
4
Çözümler
1
Bugün e-sınavdan çıktım ve 86 aldım. Gayet kolaydı birkaç soru kaçırdım sadece. 1-2 hafta sonra sürüş kursuna başlayacağım nasıl bir şey sürüş kursu? Araba sürerken nelere dikkat etmek gerekir? Ceza yememek için nasıl sürmeliyiz? Bu yıl ehliyet sınavına girenler mesaj yazsın babam gibi 30 yıl önce alanlar yazmasın 😃
 
1 yıl önce aldım. Hocanı dinlersen sorunsuz geçersin. Sınav geçme sınavı. Kurallarına göre oynaman yeterli.

86 çok da kolay değil bence. 70 çok düşük bir baraj. Bence 90, hatta 94 falan olmalı bu kadar kolay sorulan bir sınavda.

Araç sürerken nelere dikkat edeceğini hocan anlatır. Özellikle büyük şehirlerimizde yaya iken de aynı şeylerden sorumlusun. Yoksa bir bakmışsın bir minibüs seni kaldırımda ezmiş.
Ceza ehliyeti aldıktan sonra. İnternette listesi var. Kurallara uygun sürmen yeterli.
 
Hocanın tavsiyelerini dinle, emniyet kemerini kalkıştan önce tak ve sinyallerini hep kullan. Debriyajı çok iyi kullan zira araba sürmenin büyük kısmı orada. Kalkış ve yokuşlarda debriyajın önemi artıyor.

İlkte yapamazsan korkma alışırsın. Aynalarını ve koltuğunu iyi ayarla. Aynalara da uzun süre bakıp kalma. Öndeki aracın tekerini görecek kadar yaklaş. Bunlar püf noktalar. Gerisini hoca söyleyecektir. En önemlisi panik yapma. İyi sürüşler.
 
8 yıl oldu alalı ancak şunu söyleyebilirim ki önemli olan ne kadar iyi araba sürebildiğin değil.
Önemli olan sınav alanını ve sistemini ezberlemen, sürücü kursları zaten eğitimlerde normal trafiğe değil sınava yönelik hazırlıyor seni.
Dediklerini aynen yaparsan kalma ihtimalin yok. Esas öğrenme ehliyeti alıp trafiğe çıktıktan sonra olacak :) Bol şans
 
Çok kolaysa niye 100 alamadın bro? Neyse sürüyorsun park alanına park ediyorsun onun kolay yolunu kurstaki adam söyler ve L miydi neydi geri geri giderek onu yapıyorsun bu kadar başta da arabada olan bazı şeyleri soruyor kurstaki adam onu da söyler.
 

Geri
Yukarı