Ehliyet sınavı zor mu?

Teorik ehliyet sınavı çok kolay. Sadece sorulara çalışarak bile 90+ alabilirsin. Direksiyon sınavı da zor değil. Zaten eğitimlerine gide gide neler yapacağını istesen de istemesen de ezberlemiş oluyorsun. Yalnız ileride sınavın değişeceği söyleniyor. Sınav sorunlusu kafasına estiğe bir yere gitmeni ve geri dönmeni isteyecek deniyor. O zaman gelmeden önce ehliyet almak daha mantıklı olur senin için. Şimdilik sınav trafiğe açık belli bir parkurda yapılıyor. Onu da dediğim gibi yapa yapa ezberlersin.
 
Bugün direksiyon eğitiminde tekrar pratik yapmadan hocayla direk anayola çıktık böyle eğitim mi olur?
1-2 yıldan fazla tecrübeniz varsa takılmazsınız. Manuel ehliyet alın ve hocanın derste dediklerini ezberleyin. Sınav bir kılavuz gibi ilerliyor zaten, L parkta geri geri girerken bile direksiyonu toplayacağınız yer belli. 1 haftalık derste halledersiniz. Gerisi sizin sınavdaki stres yönetiminize bağlı.
Ben sınavdayken 20-30 ile giden araçları 90 ile solluyordum, yanımdaki görevliler korkmuştu hatta :D
Düzenleme: Bir de sınavda iyi süren birisini gözüne kestir sürekli onun arkasından git. Hem sinyal vermeyi falan unutmazsın.

Dostum kusura bakma ben ülkede eğitim var zannediyordum. Fakat sen haklıymışssın bugün direksiyon eğitiminde 90'la çevreyolunda gazladım.
 
Toplam 14 saatin oluyor uygulamalı ders olarak sınav günü geçemedin diye üzülme tekrardan ücret yatırıp girebiliyorsun. Yazılı sınavı ise internetten çıkmış soruları çöz en kötü 70 ile geçiyorsun zaten hocam. Rahat olun panik yapmayın yeter.:)
 
Bugün direksiyon eğitiminde tekrar pratik yapmadan hocayla direk anayola çıktık böyle eğitim mi olur?

Dostum kusura bakma ben ülkede eğitim var zannediyordum. Fakat sen haklıymışssın bugün direksiyon eğitiminde 90'la çevreyolunda gazladım.

Hoca senin sürüşüne güveniyorsa zaten bas git diyor. Bir de çevreyolundaysan normal.
 
Selamlar ehliyet almayı düşünüyorum ehliyet sınav zor mu? Ve ehliyet sınav girerken manuel ehliyet almak mı mantıklı yoksa otomatik vites ehliyet almak mı mantıklı? Ben otomatik vites kullanmayı biliyorum manuel alasım var çünkü ileride iş yerim ya da tanıdığım kişi arabayı süreceğim ama araba manuel olursa sıkıntı olur gibi geliyor. Bilmiyorum, bayağı kararsızım. :/

Otomatik almanı önermem kısaca otomatik arabayı benim anneannem bile sürer cok basit manuel öğrenmene bak sen.
 
Selam ehliyet almayı düşünüyorum ehliyet sınav zor mu? Ve ehliyet sınav girerken manuel ehliyet almak mı mantıklı yoksa otomatik vites ehliyet almak mı mantıklı? Ben otomatik vites kullanmayı biliyorum manuel alasım var çünkü ileride iş yerim ya da tanıdığım kişi arabayı süreceğim ama araba manuel olursa sıkıntı olur gibi geliyor. Bilmiyorum, bayağı kararsızım. :/

Konuyu yeni gören arkadaşlar için bu kesin kazanamaz dediğim kuzenim sınavı çok rahat geçti yani kolay bir sinav.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı