Ehliyet sınavı zorlukları nelerdir?

wwtio

Decapat
Daha fazla  
Ehliyet sınavına gireceğim yokuş kalkışı ve parkların zor olacağını söylediler bana. Bildiğim kadarıyla yokuş kalkışında arabalarda yokuş destekleyici olduğu için sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama parklarda nasıl bir performansım olur bilmiyorum. Sizi görüşleriniz nelerdir? Giren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum eğer birazcık araba sürmeyi bilerek giriyorsan ilk denemede kolayca geçersin, otomatik ehliyet alıyorsan zaten yokuş kalkış önemli değil. Düz vites alıyorsan aracın debriyajı kavrama noktasına geldiğinde yani araba titremeye başladığında hafif hafif gaz vererek debriyajı bırak. Zorlanacağını sanmıyorum. Başarılar!

Yokuş kalkış desteği düz vites arabalarda 3-5 sn kadar sürüyor ve sonrasında tekrar araba kayıyor. Buna çok güvenme.Bence bol bol park çalış. Parkı yaparsan gerisini çok rahat halledersin.

Araçta yokuş kalkış desteği var ise hiç gözünde büyütme. Kurs aracım Clio 5'di yokuş kalkışta hep normal kalkış yapar gibi kalkış yaptım. Parklardada aracı kaydırarak park et yani mümkün olduğunca az gaz ver araç kendi hareket etsin sorun yaşamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı