Çözüldü Ehliyetsiz kazada masrafları kim öder?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Berat

Decapat
Daha fazla  
Hepinize merhaba. Ben Mondial Drift L sahibiyim ve bu motoru ehliyetsiz bir arkadasima verdim arkadaşım motorla kaza yapmış kaza anı ise şöyle arkadaşım(dediğine göre) 30 km hızla yokuş aşağı iniyormuş ve aradan bir anda araba çıkmış ve arkadaşım motoru bilerek yatırmış. Arabanin çıktığı yol bitiminde dur tabelasi var ve hiç durmadan sağına soluna bakmadan yola atlamış (araç sahibi kendi söyledi) motorda nereden baksanız 15.000 TL'lik masraf var. Ben 13 bin TL ceza yedim motoruda bağlamışlar motoru çıkardım resmen perte dönmüş duyduğuma göre trafik sadece ehliyetten ceza yazıyor ve kaza tutanağında kim haksizsa karşı tarafın masrafını o ödüyor. Bu bildiklerim ve anlattiklarim ile suçlu kim bulunur ve benim masraflarını kim öder?
1-) Benim başıma kalır.
2-) Benim sigortam öder.
3-) Karşı taraf kendi cebinden öder.
4-) Karşı tarafın sigorta şirketi oder.
Hepinize şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
Bildiğim kadarıyla ehliyetsizlik kusur sayılmıyor, karşı taraf kusurlu ise o ödemelidir ya da sigortası öder.
Hepinize merhaba. Ben Mondial Drift L sahibiyim ve bu motoru ehliyetsiz bir arkadasima verdim arkadaşım motorla kaza yapmış kaza anı ise şöyle arkadaşım(dediğine göre) 30 km hızla yokuş aşağı iniyormuş ve aradan bir anda araba çıkmış ve arkadaşım motoru bilerek yatırmış. Arabanin çıktığı yol bitiminde dur tabelasi var ve hiç durmadan sağına soluna bakmadan yola atlamış (araç sahibi kendi söyledi) motorda nereden baksanız 15.000 TL'lik masraf var. Ben 13 bin TL ceza yedim motoruda bağlamışlar motoru çıkardım resmen perte dönmüş duyduğuma göre trafik sadece ehliyetten ceza yazıyor ve kaza tutanağında kim haksizsa karşı tarafın masrafını o ödüyor. Bu bildiklerim ve anlattiklarim ile suçlu kim bulunur ve benim masraflarını kim öder?
1-) benim başıma kalır.
2-) benim sigortam öder.
3-) karşı taraf kendi cebinden öder.
4-) karşı tarafın sigorta şirketi oder.

Yüksek ihtimalle senin başına kalır ama bir akıllılık yapıp çalındı haberim yoktu dersen zararı ödemezsin +30k -1 arkadaş.
en zor kararları en güçlü iradeler verir

1-) Benim başıma kalır.
2-) Benim sigortam öder.

Ne olursa olsun isterse adam arkadan gelip sana bilerek çarpsın Ehliyetsiz bir kişi hatalıdır arkadaşın senin masrafını ödemek zorunda değil ama vicdanı rahat olmasını istiyorsa öder.

1-) Benim başıma kalır.
2-) Benim sigortam öder.

Ehliyet olmadığı için suç motoru kullanana kalir

Yüksek ihtimalle senin başına kalır ama bir akıllılık yapıp çalındı haberim yoktu dersen zararı ödemezsin +30k -1 arkadaş.
en zor kararları en güçlü iradeler verir

Çoktan karakola gidip motoru kendi irademle verdeigimi söyledim çocuk kardeşim gibidir borcunu ödeyeceğim dedi. Ama başka bir sansim yok mu?

Ne olursa olsun isterse adam arkadan gelip sana bilerek çarpsın ehliyetsiz bir kişi hatalıdır arkadaşın senin masrafını ödemek zorunda değil ama vicdanı rahat olmasını istiyorsa öder.

Ödeyeceğim dedi ama başka bir sansim yok mu?

Tüm kazayı arkadaşına ödet eğer ödemezse çalıntı de çünkü ödünç alırken olacakları düşünüp öyle alması lazımdı sen sakın para ödeme.

Karakola gidip kendi irademle verdigimi söyledim. benden bir kuruş para çıkmaz arkadaşım bütün masraflarımi karşılayacağını söyledi.

Ehliyet olmadığı için suç motoru kullanana kalir.

Peki masraflar.mesela ben arkadaşımdan şikayetçi olabiliyormuyum

Diger arkadaslarin dedigi gibi, arkadasina odemesini soyle. Eger odemezse motor calinmisti dersin para cezasindan kurtulmus olursun.

Maalesef karokala kendi irademle verdigimi söyledim.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla ehliyetsizlik kusur sayılmıyor, karşı taraf kusurlu ise o ödemelidir ya da sigortası öder.

Hayır alkollü gibi sayılıyor ne olursa olsun ehliyetsiz olan suçlu oluyor

Çoktan karakola gidip motoru kendi irademle verdeigimi söyledim çocuk kardeşim gibidir borcunu ödeyeceğim dedi. Ama başka bir sansim yok mu?

Ödeyeceğim dedi ama başka bir sansim yok mu?

Karakola gidip kendi irademle verdigimi söyledim. Benden bir kuruş para çıkmaz arkadaşım bütün masraflarımi karşılayacağını söyledi.

Peki masraflar. Mesela ben arkadaşımdan şikayetçi olabiliyor muyum?

Maalesef karokala kendi irademle

Artık iş işten geçmiş bir tek arkadaşının dediğini yapması kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı