EIST açık kalmalı mı?

Mudymug

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition, İntel Core İ5-13600K, 32 GB 4x8 3200 MHz DDR4 RAM, MSI PRO B660-A DDR4, 500 GB + 1 TB M.2 SSD
Merhaba. BIOS üzerinde gezerken bu ayarla karşılaştım. Default olarak açık şekilde geliyor. Bu ayarın açık kalması işlemci performansında aksamalara sebep olur mu? Verimliliği çok önemsemiyorum verdiği performans sıkıntısız olsun yeter. İşlemcim Intel Core i5-12400F.

EIST Enhanced Intel SpeedStep anlamına geliyor. Yanlış bilmiyorsam işlemcinin ihtiyaç duyduğu kadar saat hızında çalışmasını sağlar, eğer 4GHz'de çalışmasını gerektirecek bie şey yoksa hızı düşürür yani. Ancak EIST kapanınca Turbo Boostunda kapandığı ile ilgili yazılar okudum, varsayılan BIOS ayarları sistemin en temel ihtiyaçları içindir zaten öyle bırakabilirsiniz.

Eıst enhanced Intel SpeedStep anlamına geliyor. Yanlış bilmiyorsam işlemcinin ihtiyaç duyduğu kadar saat hızında çalışmasını sağlar, eğer 4GHz'de çalışmasını gerektirecek bie şey yoksa hızı düşürür yani. Ancak eıst kapanınca Turbo Boost'unda kapandığı ile ilgili yazılar okudum, varsayılan BIOS ayarları sistemin en temel ihtiyaçları içindir zaten öyle bırakabilirsiniz.

OBS üzerinden Twitch yayınlarında sorunlar, oyunlarda takılmalar yaşatmıyorsa açık kalabilir zaten. Performansıma bir etkisi olmuyorsa öyle kalması daha iyi olur. Ayrıca Turbo Boost Enabled gözüküyor.

Sistemin yük durumuna göre işlemciye voltaj vererek frekans yükselten bir ayardır O, sistem boştayken hem voltajı ve frekansı düşürerek hem elektrikten hem de ısıdan kazanmış olursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı