Ekonometri nedir?

Hocam ben yönetim bilişim sistemleri istiyordum ama ekonometride ilgimi çekmeye başladı kazandıktan sonra yazılım kursları ve japonca kurslarına başlıyacağım şuanda japonca biliyorum ama belgeye ihtiyacım var sizce yazayım mı?

Hocam ben yönetim bilişim sistemleri istiyordum ama ekonometride ilgimi çekmeye başladı kazandıktan sonra yazılım kursları ve Japonca kurslarına başlayacağım şu anda Japonca biliyorum ama belgeye ihtiyacım var sizce yazayım mı?

Hocam eğer iyi bir üniversitede YBS okuma imkanın varsa tercihini YBS'den yana kullan derim. Ekonometrinin üniversitelere göre müfredatı değişebilmekte ama benim okulumdan örnek vereyim 2.sınıfta 1, 3 ve 4.sınıflarda ise farklı farklı bilgisayar ve yazılım tabanlı dersler çok sayıda var. Özellikle bölümün yazılım ayağından mezun olan sayısının az olmasından dolayı bu alandan ilerleyenler güzel paralar kazanabiliyor. Ayrıyeten bölümümdeki profesörler Almanca İtalyanca Fransızca gibi diğer dillere teşvik ediyor. Yazıp yazmaman sana kalmış, zevkli güzel bir bölüm ama çok kafa yorucu YBS de vize ve final haftanızda daha rahat olursun bunu söyleyebilirim. Matematik temelin ne düzeyde bilmiyorum ama kesinlikle giriş düzey matematiğe sahip olanlar çok zorlanır.

Hocam eğer iyi bir üniversitede YBS okuma imkanın varsa tercihini YBS'den yana kullan derim. Ekonometrinin üniversitelere göre müfredatı değişebilmekte ama benim okulumdan örnek vereyim 2.sınıfta 1, 3 ve 4.sınıflarda ise farklı farklı bilgisayar ve yazılım tabanlı dersler çok sayıda var. Özellikle bölümün yazılım ayağından mezun olan sayısının az olmasından dolayı bu alandan ilerleyenler güzel paralar kazanabiliyor. Ayrıyeten bölümümdeki profesörler Almanca İtalyanca Fransızca gibi diğer dillere teşvik ediyor. Yazıp yazmaman sana kalmış, zevkli güzel bir bölüm ama çok kafa yorucu YBS de vize ve final haftanızda daha rahat olursun bunu söyleyebilirim. Matematik temelin ne düzeyde bilmiyorum ama kesinlikle giriş düzey matematiğe sahip olanlar çok zorlanır.

Matematiğim yeterlidir diye düşünüyorum ben asıl iyi bir universitede YBS okuyamayacak gibi çeşitli sebeplerden ötürü ben ekonomiyi hem bilgisayar işlerini sevdiğim için YBS istiyordum ama ekonometride bu isteğimi karşılıyor gibi birazdan üniversitelerin derslerine bakacağım siz hangi üniversitedesiniz acaba?

U

Matematiğim yeterlidir diye düşünüyorum ben asıl iyi bir universitede YBS okuyamayacak gibi çeşitli sebeplerden ötürü ben ekonomiyi hem bilgisayar işlerini sevdiğim için YBS istiyordum ama ekonometride bu isteğimi karşılıyor gibi birazdan üniversitelerin derslerine bakacağım siz hangi üniversitedesiniz acaba?

Uludağ üniversitesindeyim.

Kral uludağ üniversitesi ekonometri staj imkanları vs. Nasıldır okuduktan sonra yazılımda hali hazırda biliyorum iyi maaşlar alınabilicek bölümmüdür

Kral Uludağ Üniversitesi ekonometri staj imkanları vs. nasıldır okuduktan sonra yazılımda halihazırda biliyorum iyi maaşlar alınabilecek bölüm müdür?

Hocam şu seviyelerde maaş alırsın demek zor bu alanda birçok mezun var kendine katacağın artılarla onlardan ayrılabilirsen iyi maaşlar alırsın bu her bölüm için geçerlidir keza diğer İİBF bölümlerine göre daha iyi maaşlar alabilirsin evet. Üniversitenin staj imkanı zor şöyle zor; Uludağ Üniversitesi bu bölümde sigortanı karşılamıyor staj yapacağın şirketlerde bunu kabul ettirmen lazım, bazı şirketler bunu kabul etmeyebiliyor.

hocam konuyu baya bir hortlattım, "kafa dinleyeyim okuyayım diyorsan oku" cümlesine katılmıyorum. arkadaşlar bölüm zor bir bölüm kafa dinlemeyi bırakın kafanızı kaşımaya vakit bulamayacağınız bir bölüm, hazır yks yaklaşıyorken soru sormak isteyen arkadaşlarım yazabilirler

Marmara veya İstanbul üniversitesinde ekonometri düşünüyorum. Bu sene girdim sınava köklü okullardan mezunu olarak çıkmak veya okumak nasıl avantajlar verir? Ekonomi veya işletme ile kıyasla artıları eksileri sizce neler? İşime yarayacak her bilgi benim için çok kıymetli abim ne biliyorsan aktarırsan çok sevinirim

Ben ekonometri tavsiye etmiyorum bakınız 103 kişinin girdiği bölümden 19 kişi mezun olmuş herkes gezerken siz ders çalışırsınız, ayrıca işletme mezunu da sizin önünüze alılar :D

Dosya Ekleri

• eko.png
    eko.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı