Ekonomi Alarm Veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O senin dediğin belediye seçimleri olmasın. Onlar yönetim değişmez.
Hayır dostum genel seçim farklı ne bileyim bende inanmıyordum ama Rus kaynaklara bakınca olay daha farklı bir hal aldı. Keşke doğru çıksa insanları da ümidi kalmamış artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, yalan söylüyor büyüyoruz. Eski Türkiye'de bedava kek var mıydı? Yoktu. Yalan söylemeyin be kardeşim yeter artık. Hedef 2023'te bedava tepsi baklava.

Bu tablodan tek sorumlu vardır : Yönetim. Zamanında devlete ciddi miktarda dolar girdiğinde yönetim çiftçiye yatırım yapıp üretimi arttırmak ve bilişime yatırım yapıp geliştirmek yerine gitti inşaat sektörüne yatırım yaptı. Elde ne var? Kocaman bir 0. Geçen bir haber sitesinde okudum sadece İstanbul'da satılamayan 2 milyona yakın daire varmış. Sonra ülke niye krizde? Çok değil, maksimum 1 yıla ekonomik kriz ilan edilmiş olur.

-Kardeşim ben ekmeği dolarla mı alıyorum?
+ Hayır.
- O zaman benim dolarla ne işim var?

Bütün işleri bilene değil de yandaşlara veren bir yönetim varken. Bu dediğiniz de imkansız. Zaten sorun yönetimde, dediğim gibi faşizm aynasına inanan insanlar olduktan sonra. Demokrasi kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda da demokrasi kılıfı altında krallık oluşuyor. Paylaştığım tarihçinin videosunu izlerseniz. Sanki Türkiye'yi anlattığını görürsünüz.

Artık verileri elinde bulunduran, insanların zayıf noktalarını, karakteristiğini analiz edenler, insanları kendi seçimleriyle, dikta şekilde yönetmeye başlayacak herkes. Zaten dünyada durumlar hiç iyi olmayacak, her yerde faşizm kazanacak gibi duruyor. Çünkü sana üstünlük vaad ediyor. Milliyetçilik değil! Milletin için çalış, çabala derse tamam sorun yok ama sen üstünsün, sen en iyisin derse bu faşizmdir. bu coğrafyada ise hiiiiç iyi olmayacak bence. O yüzden akıllı mantıklı davranmak gerekiyor, başka taraflarımızla düşünmemek gerekiyor. "Herkesin kendi hayatını mahvetmeye hakkı vardır. Ne kadar az mahvedeerse o kadar iyidir" ZKC.
Son noktayı zaten yazmışsınız, bunun üstüne yorum yapmaya pek gerek yok. Yaratılmak isteneni ben bu kadar güzel özetleyemezdim.
Bu tablodan tek sorumlu vardır : Yönetim. Zamanında devlete ciddi miktarda dolar girdiğinde yönetim çiftçiye yatırım yapıp üretimi arttırmak ve bilişime yatırım yapıp geliştirmek yerine gitti inşaat sektörüne yatırım yaptı. Elde ne var? Kocaman bir 0. Geçen bir haber sitesinde okudum sadece İstanbul'da satılamayan 2 milyona yakın daire varmış. Sonra ülke niye krizde? Çok değil, maksimum 1 yıla ekonomik kriz ilan edilmiş olur.

-Kardeşim ben ekmeği dolarla mı alıyorum?
+ Hayır.
- O zaman benim dolarla ne işim var?
Betona para harcandı ama betona harcanan para ile kalkınmanın bir noktaya kadar olacağını kaldıramadılar...

Sadece "ülke batıyor ya ekonomi berbat" diyerek bir yere varamayız. Bir şeyler yapılması lazım. Yapılmadığı için bu haldeyiz ya

Sadece "ülke batıyor ya ekonomi berbat" diyerek bir yere varamayız. Bir şeyler yapılması lazım. Yapılmadığı için bu haldeyiz ya
Üreteceğiz. Aslında çözüm bu. Efsane taktiklere, olağanüstü stratejilere gerek yok. Üreteceğiz. Markamız olacak, mümkünse dünya devi olacak. Olmadı mı? En azından kendi yiyeceğimizi üretip kendimize yeteceğiz. Karnımız doyacak.

Hangi yönetimin gelmesini önerirsin peki?
Özgürlükçü, hukuk devleti politikası güden, kurumların şahısa bağlı olmadığı şeffaflığı ön planda olan, bilim ve AR&GE için ciddi kaynak ayıran, barışın teminatı için ordunun gücüne güç katacak bir yönetim, kısacası rüyamızda bile zor göreceğimiz bir yönetim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı