Ekonomi ne olacak?

Starbucks'lar dolu hep neresi kötü bu ekonominin? Benzin pahalı diyorlar çıkıp bakıyorum yollarda bir sürü araba var. Ekonomi iyi yeğenim kriz her yerde var boş ver sen böyle işleri oku adam ol.

Türkiye'nin %20'si zengin diye %80'i refah içinde yaşamıyor maalesef. Gelir eşitsizliği var. Sen o 20'lik kesimi Starbucks'da görüp 80'lik kesimide görmemezlikten gelemezsin. Çok dar görüş açın var.
 
"Verin yetkiyi görün etkiyi" diyordu reis. "Memleket uçuşa geçecek" diyordu. Doğru. uçuyor memleket, uçurumdan aşağıya.
Hele seçimler yaklaşsın, seyreyleyin gümbürtüyü. Yalanlar iftiralar hakaretler havada uçuşacak. Ve ekonomi derseniz; bugünleri arayacağımıza emin olabilirsiniz. Çünkü o günlerde ekonomi; irtifa kaybeden uçak gibi olacak.

"Zamları Allah yatırıyor" diyen bakanımız(!) var. Yani demek istiyor ki; "memleket Allah'a emanet". Ülke inşallah'la maşallah'la yönetilmez. Akılla bilimle yönetilir.
 
Son düzenleme:
Yoksulluk sınırı asgari ücreti geçmiyor
Yoksulluk sınırı? Asgari ücret? 🤣 🤣

"Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık GIDA HARCAMASI tutarı (açlık sınırı) 6.017,85 TL’ye ulaştı!"
"Yoksulluk sınırı 19.602,14 TL'ye ulaştı!"
"Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 7.836,46 TL’ye yükseldi."

Net asgari ücret: 5.500,35 TL.

 
Yoksulluk sınırı asgari ücreti geçmiyor, ev kiraları uçtu, fiyatlar tavan yaptı, eskiden restoranlarda bir sürü insan olurdu şimdi kiralamışım gibi bomboş oluyor her gittiğimde. McDonald's menüleri bile 60 lira olmuşken biz nereye gidiyoruz? Ne olacağız? Ben 14 yaşımda gelecek kaygısı yapmak zorunda mıyım? Mülteciler anamıza bacımıza bakıp nargile içip TikTok çekmek yerine adam gibi çalışsalardı yine de aynı durumda olur muyduk?

2 hamburgere 60 TL yazık gerçekten.
 
2 hamburgere 60 TL yazık gerçekten.

Bir tanesine.

Starbucks'lar dolu hep neresi kötü bu ekonominin? Benzin pahalı diyorlar çıkıp bakıyorum yollarda bir sürü araba var. Ekonomi iyi yeğenim kriz her yerde var boş ver sen böyle işleri oku adam ol.

Bende de iPhone var, sokakta ac kalanlari umursamayayım o zaman. Ben refaha erdikten sonra onlar oldu mu kaldi mi diyeyim, herkes bencillessin, sokaktan acliktan olenlerin cesedini toplariz sonra.
 
Ekonomi çok iyi (!) telefonunu çıkar (!) dolarla mi maaş alıyorsunuz. (!)
 

Geri
Yukarı