Ekonomi ne zaman düzelir?

Ekonominin hali zaten görünüyor. 1 euronun yaklaşık 10 euro olduğu, Minecraft gibi çok pahalı olmamasını tahmin edip yaklaşık 200TL olması gibi ülkemden nefret ettirten, hatta kusturan olaylardan bir tanesi olan ekonomik krizden ne zaman kurtulabiliriz?

Eğer gerçekten merak ediyorsan şimdi çok hızlı bir şekilde hükümet çalışmaya başlasa 5 yıl sürer ama öyle bir şey olması imkansız akrabaları zengin etmek daha önemlidir siyasete göre her ne olursa olsun böyledir diyelimki 2023'te hükümet değişti ve dolayısıyla parlementer sistem geldi azimle çalışmaya başladılar 2-3 yıl sürer ama böyle bir şeyyde olamaz onlarda siyasetçi çünkü Orta Doğu'ya sınırımız olduğu sürece bu olaylar hep böyle devam eder.
 
Her sorunu yöneticilere bağlamayı bırakıp önce kendimize bakmayı öğrendiğimiz zaman.
(Bu yoruma verilen cevapları cevaplamayacağım)
Genel olarak ülkenin kafa yapısını çok beğenmesemde bu sorun kesinlikle yöneticilerin problemi. Halk olarak maksimum ne yapabiliriz ki buna çözüm olarak?
 
İktidarın değişmesi ile vs. olacak iş değil. İktidardaki insanlar gökten düşmedi, aramızdan çıktılar. Toplum düzelmedikten sonra hiçbir şey düzelemez.
"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir."
 
Genel olarak ülkenin kafa yapısını çok beğenmesemde bu sorun kesinlikle yöneticilerin problemi. Halk olarak maksimum ne yapabiliriz ki buna çözüm olarak?

Cevap vermeyecektim ama çok güzel konuştun.%50 halk %50 yönetici aslında nedeni halkın başkasının fikirlerini kendi fikirleriymiş gibi kullanmaması lazım(çok büyük bir konunun tek cümleyle özeti).biri kullanınca herkesin fikri o oluyor. Türkiye'deki sorunların sebebi ise osmanlı'dan bu yana olan vergi problemi ve eğitimi düzgün verememe problemiyle alakalı. Fakat eğitimdeki sistem bozukluğu halkın çoğunun dedikleriyle alakasız bir şey. Eğitimdeki problem çok köklenmiş bir konu aslında bu konunun çözümleride köklü değişikliklerle olur. Bunun için hükümeti suçlayamayız uyarırız. Eğitimin dolarla ne alakası var dersenizde size başka ülkelerdeki yatırımcıların kendi ülkelerinden çıkması Türkiye'dekilerin ise başka devletlerden çıkması.(kabaca)
 

Geri
Yukarı