Ekonomi neden bu kadar kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

2002'de Kemal derviş reformları uygulanmaya başladı. Kemal derviş 15 günde 15 yasa mottosuyla hareket etti. Ayrıca yeni ak parti yönetimi gerçekten çok şey vaad ediyordu. Başbakan erdoğan 11 milyon oy alarak yasaları uygulamasında bir engel kalmadı.

Başbakan erdoğan liberalliğe önem verdi. Avrupa Birliği, sözleşmeler, dış anlaşmalar derken Türkiye küresel pazar haline geldi. Hatta o kadar fazla veriyorduk ki artık bu fazlanın durması lazımdı. Çünkü piyasadaki dolar artarsa TL üzerinden değer kaybı yaşanabilir.

Ondan sonra bir şeyler oldu. Başbakan kendi içindeki liberal teknokratları atmaya başladı. Hepsi kabineden çıktı. Lale devri başladı. Hatta o kadar iyi yönetildi ki (2002-2012) şimdiye kadar idare etti. Ama lale devri yüzünden her şey battı. Hatta 7 Haziran seçimlerinde görülmüş en yüksek oy oranlarından biri yani %51 aldı.

Hocam peki 2014'den sonraki ani düşüşün sebebi ne?
 



Aslında bakınca ekran kartına neredeyse vergi uygulanmıyormuş.
 


Aslında bakınca ekran kartına neredeyse vergi uygulanmıyormuş.

Şu an tüm dünya genelinde bir kriz yaşandığı için her yerde pahalı. Bir de birim olarak her türlü bizden ucuz.
 
Hocam peki 2014'den sonraki ani düşüşün sebebi ne?
İçindeki deneyimli kadro gitti yerinde deneyimsiz kadro geldi. Artık yatırımlar yerine köprüler, otoyollar, okullar yapıldı. Ve büyük lale devri başladı. Gezi parkı olayları, 15 temmuz olayları, diğer olaylar Türkiye'den yabancı yatırımcıyı çekti. Artık yapılan otoyollar sadece seçmenin gözünü boyamak için oldu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı