Ekonomi neden bu kadar kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siyaset, diplomasi, yanlış politikalar vs. her şey bunda etkili.
İlk zamanlar yani 2002'den sonra Türkiye'nin dünyadaki konumu farklıydı. Belirli hareketlerle küresel ekolün hoşuna gidecek işler yapıldı. Para geldi özelleştirmeler yapıldı oradan da paralar geldi. Herkes zengindi. Keza 2013'de faiz en dip noktadaydı.

15 Temmuz'dan sonra işlerin rengi değişti. Zaten temel pek sağlam atılmamıştı. Ekonominin hepten kötü olmasını hükümete bağlayamam ama hükümet suçsuzda diyemem. Yanlış hamleler var ama bu yanlış hamleler bu kadar etki yapmaz. Dışarı para çıkaran işadamları yabancı yatırımcıyı korkutuyor. Türkiye de istedikleri her şey var; Lojistik, iş gücü, pazar.
Türkiye'nin son zamanlardaki manevraları küresel ekolü korkutuyor. Küreselcilerde sermaye vardır bu güçle belirli hareketler yapıp Türkiyeyi zapt etmeye çalışıyorlar.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
WhatsApp Image 2021-05-17 at 09.37.59.jpeg
 
ekonominin kötü olmasının sebebi devlet büyükleri Karşılığı olmadan para basmalarından kaynaklanıyor ve dolar,Euro yüksekldiğinden insanların alım gücü düşüyor alım gücü düşüncede ülke fakirleşiyor. + daha fazla antılacak şeyler var ama daha fazlasına gerekde yok.
 
Son düzenleme:
Türkiyenin temel sorunu üretim odaklı değil de tüketim odaklı bir ekonomiye sahip olması. Çoğu şeyi üretmek yerine yurt dışından hazır alıyoruz. Son 10 yıldır ekonominin hep daha gitmesinin sebebi de kötü ekonomi yönetimi.

Devletin elindeki fabrikaların çoğu kapatıldı veya özelleştirildi. Sebebi neydi? Yurt dışında daha ucuza var.
Tarıma destek verilmiyor, buğday bile yurt dışından geliyor, sebebi ne? Yurt dışında daha ucuz.
Her şey yurt dışında daha ucuz diye diye üretimi bıraktık. Sonra ne oldu? Paramız yurt içinde kalmayıp sürekli dışarı gitmeye başladı. Senin de yurt dışına bunu karşılayabilecek bir ihracatın olmadığı için cebindeki para boşalmaya başladı.

15 Temmuz'dur, Papaz olayıdır falan, bunlar sadece üzerine kaymak sürülmesine neden oldu.
Türkiye hala daha üretmek yerine vergi getirmeyi tercih ediyor. Arabadan arabanın 2 katı vergi alarak ekonominin düzeleceğini, açığın kapanacağını düşünüyorlar.

Yani anlayacağın olay tamamen zihniyette. Eğer olur da zihniyet değişirse ekonominin düzelmesi için gerekli adımlar atılır ama şu an ekonomi için hiçbir adım atılmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiyenin temel sorunu üretim odaklı değilde tüketim odaklı bir ekonomiye sahip olması. Çoğu şeyi üretmek yerine yurtdışından hazır alıyoruz. Son 10 yıldır ekonominin hep daha gitmesinin sebebi de kötü ekonomi yönetimi.
Devletin elindeki fabrikaların çoğu kapatıldı veya özelleştirildi sebebi neydi? Yurt dışında daha ucuza var.
Tarıma destek verilmiyor buğday bile yurt dışından geliyor sebebi ne? Yurt dışında daha ucuz.
Her şey yurt dışında daha ucuz diye diye üritimi bıraktık sonra ne oldu paramız yurt içinde kalmayıp sürekli dışarı gitmeye başladı. Senin de yurt dışına bunu karşılayabilecek bir ihracatın olmadığı için cebindeki para boşalmaya başladı.
15 temmuzdur papaz olayıdır filan bunlar sadece üzerine kaymak sürülmesine neden oldu.
Türkiye hala daha üretmek yerine vergi getirmeği tercih ediyor. Arabadan arabanın 2 katı vergi alarak ekonominin düzeliceğinin açığın kapanıcağını düşünüyorlar.

Yani anlıycağın olay tamamen zihniyette. Eğer olurda zihniyet değişirse ekonominin düzelmesi için gerekli adımlar atılır ama şuan ekonomi için hiç bir adım atılmıyor.
Hocam ufak bir eksik var karşılığı olmadan para basılması :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı