Ekonomi neden bu kadar kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abiniz beni tanır. Uzmanlık alanlarınız farklı :D
 
Kardeşim senin dolarla ne işin var?

Dolar borcun mu var?

Dolar mı kazanıyorsun?

Eeeee sana ne dolardan o zaman?

Ülkeye ürünler TL ile giriyor değil mi zaten mantıksızlığa bak. Adam senin ülken de satmak için doları baz alıyor.
 
Mümin kardeşlerim Allah bizi sınıyor, kafirler dini, hak yolu yaymamızı istemiyor. Cumhur-u Reis'i, Abdülhamit Han Hazretlerinin yalnızlığına bırakmayacağız. Şüphesiz Allah nurunu tamamlayacaktır ve fitne ve diğer dinler bitip yalnız İslam olana kadar savaşacağız.
 
Arkadaşlar merhaba, başlıkta da gördüğünüz gibi ekonomi neden bu kadar kötü? Yahu Türkiye'de okuyup öğretmen olup 5000 maaş alacağıma gidip Amerika'da garson olurum. Garsonların 3000 dolar maaşı var bu Türkiye'de 25.500 civarı TL ediyor ekonomi çok kötü bir halde? Hiç düzelir mi? Düzelirse nasıl düzelir?

Ekonomi eğer böyle devam ederse düzelmez doğru şeylere yatırım yapmıyoruz yatırım yapmamız gereken şey eğitimdir bizim önceliğimiz her zaman yok yol yapalım yok bina yapalım yok saray yapalım bunlara gidiyor evet onlar önemli ama 2. 3. 4. veya daha geride olması lazım önce eğitim gerek böyle bir eğitim sistemiyle olmaz bu iş 2.si tarım çok güzel topraklarımız var hiçbir yerde bizim gibi topraklar yok dedim ya bu toprakları binaya yola gereksiz şeylere harcıyoruz bu topraklar çok değerli tarıma yatırım gerek ülkede çay ihracatı yapacak gücümüz var çayı da ithal ediyoruz tarımda gelişince sanayi vakti sanayide gelişim yapacağız sanayide gelişim yapınca yavaş yavaş çoğu şeyi kendimiz üretip ihrac edeceğiz para kazanacağız bu parayı eğitime yatırıcaz sanayiden sonra teknoloji vakti kendi telefonlarımızı bilgisayarlarımızı üreticez onları ihrac edeceğiz para kazanacağız eğitime peki eğitime yatırdıkça nolucak doğru eğitim sistemi de lazım tabii doğru eğitim sistemi ve eğitime yatırımla kendi istediği alanda çok yetenekli gençler doğacak işte bu gençler ileride telefon TV bilgisayar üretecek gençler olacak yani iyi bir eğitim sistemi iyi bir yönetim iyi bir ülke olacak uzun lafın kısası üretmedik tükettikçe tükettik ve berbat haldeyiz doğru eğitim doğru yatırım iyi ülke.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı