Ekonomide bu ülkenin hâli ne olacak?

4-5 tane mi değerli marka var ABD'de? :D
Apple, Microsoft, Google, verizon, Visa, Amazon, walmart, Facebook, Disney, Tesla, McDonald's, Intel, NVIDIA, marlboro, Nike, bank of america, Oracle, berkshire.

Bu şirketlerin neredeyse hepsi Tcmb'den daha fazla dövize, marka değerine sahip. Daha sayayım mı?

Bunlar ABD'yide geçiyor.
 
Buyrun izleyin, fazla umutlanmayın bu ülkeden:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evet ama petrol, doğal gaz, altın bulundu ülkede sırf ekonomisi bunlara dayanan çok zengin ülkeler var.
Araç üretmek,gaz bulmak yetmiyor canım kardeşim.Onu satmak gerekir.
Ayrıca ekonomisi petrole dayanan ülkeler'deki rezerv ile sendeki rezerv bir değil.
O ülkelerde milyar ton rezerv varsa,sende onda biri belki vardır.

Suudi Arabistan'ın petrol,altın rezervi ile Türkiye'nin rezervleri kıyas kabul eder mi sence ?
Ayrıca bahsettiğin ülkeler dört bir yana petrol satabilirken,sen kendi sınırların içindeki doğalgazı satmayı bırak,çıkartmasını bile yapamıyorsun.
Aradaki farkı buyur sen anla.
 
TOGG, MOGG, üretim, ihracat, cart curt hikaye. Bu araba piyasaya çıkıp Lamborghini'yi tahtından etsin, ekonomi yine de düzelmez. TOGG'la falan beyninizi gereksiz meşgul ediyorsunuz.

Ekonominin düzelmesi için hukukun üstünlüğünün sağlanması, hükümetin denetlenebiliyor olması lazım. Başımızda tehlikeli bir hükümet var. Bu yüzden diyorum TOGG falan hikaye diye. (Ben bu TOGG projesinin yapılış şeklini de ayrıca mantıksız görüyorum, o ayrı konu.) TOGG iyi ve başarılı bir proje olsaydı bile halka fayda sağlamazdı çünkü ihracat sağlansa o paranın halka ulaşacağının garantisi ne? Hükümet ihracat gelirlerinin üstüne çökecek desem çok mu hayali olur sizce? Dolar düşse de çıksa da faturalara zam gelmiyor mu?

Başta bu hükümet varken ekonomiyi gereksiz düşünüyorsunuz. Biz diyoruz kasanın başına hırsız koymuşlar, siz dükkan nasıl kar eder onu tartışıyorsunuz. Dükkanın kar etmesi kasanın başındaki hırsızın işine gelir.
 
Allah'ım bende buna üzgünüm tamam ama sabretmeliyiz geçecek eğer sabretmesek aynı durumda sonra siz yine hükümet değişsin diyeceksiniz 2000 öncesi gibi olacak.

Ahkepe gidecek ülke batacak peki neden ülke batacak çünkü ahkepe gidecek daha mantıklı bir açıklama yapar mısınız ülkenin neden 2000 öncesi gibi olacağıyla ilgili
 
Kardeşim ben onu bunu bilmem daha geçen fırından 2 tane beyaz ekmeğe 19 TL ödediysem bu işte bir sıkıntı var demektir ekmeğe 19 TL verdiğim bir yerde kimse bana ekonominin iyiliğinden bahsetmesin
 
Hayır Erdoğan seçilmezse o ülke kaynakları araba projeside iptal olur hem Erdoğan seçilirse neden düzelme olmaz?
Yandaşlarına harcattığı paraları biliyorsun değil mi? Biliyorsun ama takım tutar gibi parti tuttuğundan laf edemiyorsun. İşte, bu yüzden bizler ileri gidemiyoruz, sürekli geri gidiyoruz. Kendi partimizi eleştiremediğimiz için. Yanlışa "yanlış" diyemediğimiz için. Peki sana soruyorum; başka parti gelse neden projeler iptal olur? Onlar terörist mi? Öc*lan ****'ni TV'ye çıkaran da onlardı zaten.
Biz güdülmüyoruz fanboyda değilim siz 2000 öncesini görmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz 2000 öncesi böyle sözlerle birçok hükümet değişti birkaçı dışında hepsi aynı oldu hiçbir şey düzelmedi görüşlerede saygılı olun lütfen.
2000'den öncesinde ne varmış? Şimdi ezbere "12 adalar" falan der. Yok ekonomik kriz der, o bu der. Politikadan ekonomiden haberi olmayan şey seni. Onların neden olduğuna bi bak istersen. Yağ tüp kuyruğu mu? Güldürme beni :D Görüşüne saygılı falan değilim. Senin oyun tüm ülkeyi etkiliyor. Senin bu düşüncen tüm herkesi etkiliyor. Böyle düşünürken benden falan saygı bekleme.
Kaldı hala var çok zor durumda olabiliriz ama hala ülke kaldı.
Ülke kaldı diye seviniyorsun, şu haline bak. Sen şimdi 2023'de Lozan'ın bitişine de inanıyorsundur? Senin savunduğun parti 2023'de Lozan'ın bittiğini savunuyor. 2023'de Osmanlıyı Kuracağını savunuyor. Bu saçmalıkları mı savunuyorsun? Ha, "yok savunmuyorum" diyorsan o zaman kendi partini eleştir. Hükumet eleştirilir, muhalefet değil. Her seferinde önceki yıllar, önceki yıllar. Bana ne arkadaş önceki yıllardan? Ben şu anki döneme bakarım.
Konumuz başkanın bunu söylemesi değil.
2000 Yıllarına çekiyorsun konuyu ama kıstırıldığını anlayınca "konu bu değil" diyorsun. Kendin çektin konuyu buraya, biz mi çektik?
Allah'ım bende buna üzgünüm tamam ama sabretmeliyiz geçecek eğer sabretmesek aynı durumda sonra siz yine hükümet değişsin diyeceksiniz 2000 öncesi gibi olacak.
Sabret, sabret, sabret... Nereye kadar kardeşim? 21 yaşındayım 22'ye gireceğim. Doğduğumdan beri "sabret, şükret" diyorsunuz. Hükumeti Tanrı gibi görmeyi bırakın! Koyun gibi davranıyorsunuz arkadaş.
Evet ama petrol, doğal gaz, altın bulundu ülkede sırf ekonomisi bunlara dayanan çok zengin ülkeler var.
Petrol çıkaran ülkeler günde milyonlarca varil çıkartıyor. Türkiye daha kendi ihtiyacının çeyreğini çıkartamıyor. Buna ne demeli? Altın çıkaran ülkelerin günde kaç külçe çıkarttığına bak. Doğru düzgün karşılaştır.

Bir arabadan medet umar hale gelmişsiniz. Cidden yazık.
 
Başta bu hükümet varken ekonomiyi gereksiz düşünüyorsunuz. Biz diyoruz kasanın başına hırsız koymuşlar, siz dükkan nasıl kar eder onu tartışıyorsunuz. Dükkanın kar etmesi kasanın başındaki hırsızın işine gelir.

İnsanlar hırsızı ya göremiyor ya da görmek istemiyor geçen ay tartıştığım birine adam saray yaptırdı krallar gibi yaşıyor diyorum e tabii yaptıracak diyor aylık giderler yüzünden cebinde doğru düzgün para kalmayan adam tabii saray yaptıracak diyor aklım almıyor artık bazıları soyulmaya istekli gibi
 

Geri
Yukarı