Ekonomik kriz 2022

overDrive__

Kilopat
Makaleler
1
Genç arkadaşlarıma bir tavsiye, yapabildiğiniz kadar tasarruf yapın gereksiz hiçbir şey almayın zira 2022 2021'i mumla aratacak çok üzücü ama ekonomi çöküyor ve bundan geri dönüş yok artık, en azından son jenerasyon için. Dolar 30 da durursa şanslıyız 1 saat sonrasına kimse fiyat veremiyor, ekmek kuyruklarından bahsetmiyorum, bulunamayan ilaçlardan da, 20 cent benzin zammı için ülkenin yarısını yakan Fransa'nın bugünkü halimize nasıl güldüğünü tahmin edemiyorum, iPhone kıran, sahte dolar yakan, portal bıçaklayan, kolaları yerlere döken tek hücreliler anladınız mı şimdi hepimizin aynı gemide olduğunu hepimiz batıyoruz, ama en kötüsünü daha duymadınız şirketler yabancılar tarafından birer birer satın alınmaya başlandığında aylığı 100 dolara çalışan insanımız artık hiçbir hak iddia edemeyecek elin yabancısı bizden daha dürüst ama para paradır diyecek, en ufak isyanda kapı önüne koyacak, çok doluyum 1 gün aralıksız yazabilirim hem üzgün hem de sinirliyim kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan bu cennet Vatan da tarım yok, bitti, bitirildi. Evet eskiden de kuyruk vardı ama o 74'deki hükümetin çıkarıp masaya vurarak Kıbrıs'ı geri aldığından yediğimiz ambargodur bu yaşlı bunakların hala bunu savunmasını anlamıyorum ulan şimdi paran pul oldu, o zaman paran vardı, neyse uzatmayayım harcamayın millet tutun elinizde 1 lira bile olsa tutun biriktirin döviz alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum hakikaten çok kötü. Çin gibi olacağız diyorlar ama bir somali, çad, kenya veya bilimum afrika ülkesi neden çin gibi olamadı? Yazık ettiler bu ülkeye. Katar ile swap anlaşmasında duyumlara göre 1 dolar = 24 tl olarak anlaşmışlar. Yazık gerçekten çok yazık....

Size tek bir şey söyleyeceğim, Suriye'nin karışmadan önceki haline ülkemizin yaşadığı durum çok benziyor.

Maalesef bence bu ülkenin sonu yakın hocalarım. Bu ülke için değil Almanya ABD de İngiltere gibi ülkelerin ya kölesi olacağız ya da vatandaşı ki ben vatandaşı olmak isterdim.

Tek farkı Avrupanın gözünün hala bizde olması, virüs gibi yani konağını öldürmeden yaşamına devam etmek istiyor, modern kölelik bu işte.
Ben kimsenin gözünün bizde olduğunu düşünümyorum. Zaten bizim yöneticilerimiz ona fırsat vermiyor sağolsunlar. Kendi ayağına sıkan ülkeyiz biz. Sıkışınca gaz çıkarırız olmadı mı hemen şizofrenik bir düşman yaratırız. Bu kulun canı bendenden çıkmadıkça vermem, eyy merkel, eyy macron, eyy trump vs bu söylemler ile gazımızı çok aldılar. Bir kere bile ne merkelden ne macrondan eyyy erdoğan dediğini duymadık çünkü adamlarda böyle bir anlayış yok. Dediğin gibi çok yazarım ama hiçbirşeyin değişmeyeceğini bildiğim için parmaklarım ve klavyemin tuşlarına yazık dolar kuru olmuş 17 klavyem bozulsa yine bana patlayacak :) İlk biz halk olarak düzeleceğiz hakkımızı arayacağız sonrası çorap söküğü gibi gelecek

Bir zamanlar bende senin gibi düşünüyordum fakat Rusya gibi dış ilişkileri çok net olan bir ülkenin biz bir Amerika bir Rusya yaparken bile s400 leri vermesini, düşürülen uçak öldürülen konsolos gibi durumlara rağmen hala sıcak sulara inme politikasının sabitliği olduğunu, açık açık bizi Avrupa birliğine almayacağını söyleyen eski şansölye Merkelin Türkiyenin yeri Avrupa değil ama stratejik olarak bizi destekleyeceğini söylemesi, Amerikanın Yunanistan Dedeağaç'ı silahlandırması, bunların hepsi hala üzerimizde gözü olduklarını ama artık bunu topla tüfekle yapacak çağda değil ekonomi, sosyal travmalar, dijital bağımlılıklar ile kurgulayacaklarını gösteriyor derim.

Durum hakikaten çok kötü. Çin gibi olacağız diyorlar ama bir somali, çad, kenya veya bilimum afrika ülkesi neden çin gibi olamadı? Yazık ettiler bu ülkeye. Katar ile swap anlaşmasında duyumlara göre 1 dolar = 24 tl olarak anlaşmışlar. Yazık gerçekten çok yazık....
Çin komünist ve yönetim tamamen komünistlik karşıtı :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı