Ekran aniden gidiyor fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor

ardacarofficial

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2018
Mesajlar
104
Yer
Zonguldak
Merhabalar arkadaşlar. Bilgisayar açıkken bazen monitör aniden gidiyor, sinyal yok yazıyor. Klavyedeki Caps Lock vs tuşların da ışığı gidiyor ve farenin de RGB ışığı gidiyor. Fakat bilgisayarın fanı dönmeye devam ediyor ve kasanın düğmesindeki ışık yanmaya devam ediyor. Sorun bilgisayarı açıp kapatınca düzeliyor ama sorunun neden kaynaklı olduğunu merak ettim. Yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni ekran kartı aldığımdan beri aynı sorunu yaşıyordum ilk aldığımda VGA ile bağlıydı monitöre sürekli kapanıyordu ekran restart atınca geri geliyordu sonra HDMI ile bağladığımda sorun çözülmüştü geçen gün durduk yere bir anda gitti ve bir daha görüntü gelmedi ekran kartını çıkarttım ve teknik servise verdim hala bekliyorum.
 
Hocam Ekran kartı/Ram ve bunların tüm güç bağlantılarını çıkartın yeniden bir takın. Varsa başka kablo kullanın.Özellikle güç kaynağı kablolarını çıkartıp yeniden takın. Bunların haricinde eğer yazılımsal ise sıfırdan bir Uefi windows yükleyin format atın, Biosunuz ve driverlarınızın da güncel olduğundan emin olun.
 
Yazmayı unutmuşum hocam ekledim.
Sinyal yok hatasından sonra bilgisayarı tekrar açtığınız vakit bildirimler kısmında WattMan gözüküyor mu? Windows bildirimlerini ve Radeon programının bildirimlerini kontrol edin. Ayrıca kullandığınız güç kaynağı nedir?
 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve ekran kartından olduğunu düşünüyorum. BIOS güncelledim, DDU ile driverları sildim yükledim, ramleri çıkardım taktım, kabloları değiştirdim kontrol ettim, monitörün DP'u değiştirdim. Windowsu yeniden kurdum... Hiçbiri işe yaramadı. Bende de aynı sorun var yalnız ekrandan sinyal gittiği anda ekran kartı fanları son hızda dönmeye başlıyor. Memtest yaptım, AIDA64,Furmark,Cinebench,Prime95 yaptım hepsinde sıcaklıklar normaldi. Oyun esnasında da sıcaklıklar normal. Sorun olduğunda Pc çalışmaya devam ediyor arkada sesleri duyabiliyorum. Ben ayrıca sadece oyun esnasında yaşadım. Normal kullanımda hiç yaşamadım. Sistem daha yepyeni. 5800X, 3070 ve 850w FSP Hydro G Pro Psu var.
Hocam merhaba, çok eski bir konuyu hortlatmış oluyorum ama ne kadar konu oluştursam da yardım eden olmadı bende size sorayım dedim. Ben daha önceden çok fazla oyun oynadım hiç böyle bir sorun yaşamamıştım ancak şu son iki tane oyun denedim ikisinde de size olanla aynı sorun. Çözebildiniz mi? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı