Ekran bir anda donuyor ve görüntü vermiyor

pcustası21a

Centipat
Merhaba arkadaşlar ben bu olayı ara ara yaşıyorum. Biraz önce YouTube'da video izlerken görüntü bir anda dondu PC'yi tuştan kapattım tekrar açtım görüntü gelmedi. Kabloları söküp geri taktım yine olmadı. En sonunda ekran kartını söktüm üstündeki tozları vs. aldım ve takım tekrar deneyince açıldı. Ara ara bu sıkıntıyı yaşıyorum sizce sorun neden kaynaklı? Ben ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat ben PC'yi daha 3 ay önce aldım.

Ekran kartım: BIOSTAR RX 560 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerle alakalı bu problem. Memtest86 ile ramleri tek tek test etmelisin. Hangi ram test sırasında error veriyosa o rami değiştir. Eğer ramlerde hata çıkmazsa biostan XMP kapatıp ram frekansını düşürürsen sorun çözülür.

Ramde 3 aylık geil forza 8gb 3000Mhz
Aynı problemi yaşadım ram testi yaptım error verdi dün gittim ram değiştirdim şimdi hiç bir sorun kalmadı. Sıkıntıyı başka yerlerde arama diye söyledim. Bazende ram frekansı işlemciye fazla geliyo o sebeptende oluyo. Mesela ben B350 anakart Ryzen 1800X kullanıyorum XMP açınca sapıtıyo. 2933mhz üstüne sistem izin vermiyo.

RAM değilse PSU yetersiz olabilir RX 560 500 W istiyordu galiba o da değilse ekran kartı Son driver yüklediysen ondan da kaynaklanıyor olabilir bir önceki sürüm dene.

RAM değilse PSU yetersiz olabilir RX 560 500 W istiyordu galiba o da değilse ekran kartı Son driver yüklediysen ondan da kaynaklanıyor olabilir bir önceki sürüm dene.
Ryzen 3 1200 AF rx 560 4gb 400W Psu Kullanıyorum 350 bile yeterli bu sisteme dediğini haklı buldum driverları güncellemiştim en son bir bakim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı