Ekran donup hata veriyor

WenTeS

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2013
Mesajlar
19
Arkadaşlar yaşadığım sorun internette veya oyunlarda takılınca ekranda büyük kareler çıkıyo ve ardından renkler bozuluyo sonrasında ise görüntü birbirine girerek ekran siyah oluyor ve su hatayı alıyorum.

''Amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu''

Eskiden bu hatayı aldıktan sonra oyunu oynamaya devam edebiliyodum ve internettede gezinirken hiçbir sorunla karşılaşmıyordum. Sonraları masaüstünde pc boşken bile ekranda kırmızı pikseller belirmeye başladı ve bi görüntü hareket ettiğinde pikseller yer değiştiriyor hatta artıyordu.Pc toplama ve garanti süreleride bittiğinden dolayı yakınlardaki bir bilgisayar tamircisine götürdüm. Ramlerde sorun olduğunu söyledi ve değiştirip format attı.Sorun hala yaşanınca geri götürdüm ve sorunun ekran kartında olduğuna kanaat getirdik.Çünkü bir x serisinden kartla deneyince hiçbir sorun çıkmıyordu.

Tabi ben dayanamadım ve hala kurcalamaya devam ettim. Yabancı forum sitelerinde 4xxx serilerinin en sağlam driverinin 10.4 olduğunu gördüm ve yükledim.Sorun hala devam etti.Ati overdrive dan ekran kartının çekirdek hızını 650 bellek hızını 850 ye düşürdüm. Anlamadığım bir şekilde sorun düzeldi ve şuan bu pcden yazıyorum.

Amd driverlarının en son sürümlerini ve hatta 12.x serilerinden bile birkaç driver denedim. Battlefield 3 oynadığımdan dolayı 10.4 desteklemiyor. Low 1024x768 ayarlarında Singleplayer modunda bile 10 fpsyi geçmiyor.

Sorun donanımsalmı yoksa yazılımsalmı bir türlü anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

PC Özellikleri:
İşlemci:İntel core 2 duo e8400 3.0Ghz
Ram:2gb 2x DDR 2 800Mhz kingstone bi işlemci türü
Ekran kartı:Amd Sapphire 4870 Vapor-x
Anakart:Gigabyte GA-P31-ES3G
 
Bilgisayarcı ekrandaki pixel bozukluklarını Ram'e atarak nasıl bir bakkal olduğunu göstermiş. Sorun büyük ihtimalle donanımsal kart fazla ısındığı için olabilir. Soğutucu blokta fazla toz birikmişse temizlemenizi öneririm. Fan tam olarak düzgün çalışıyormu kontrol edin.
 
Amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu.
Benim bilgisayarın nvıdıa ekran kartı bu hatayı veriyordu.
Çözüm yeni ekran kartı aldık.
 
Açıkcası başta bende ısıdan olduğunu düşündüm. Kasanın soğutma sistemi sadece bir fandan oluşuyordu ve elimdeki ekran kartınında nasıl sıcaklıkta yüksek değerlere çıktığını biliyorudum. Bu sorunu yaşarken kasadaki fanın çalışmadığını gördüm. Tüm kasa temizliğini yaparak bir 10 tl lik fan taktım. Macun değişimleri için kendime güvenmediğimden dolayı dokunmadım.

Ati overdrivedan o ayarları yapıyorum fakat kalıcı olmuyor. Bilgisayarı tekrar başlattığımda pikseller direk beliriyor. Ekran kartı sıcaklığı bu sırada 50 C. Oyunlardada aynı değeri gösterirken sorun beliriyor.

Ekran kartı fanını kontrol ettim sorun yok. %100 e çıkartırken o sesi duyabiliyorum.
 
Kasa temizliğini kast etmededim ekran kartı fanı ve saoğutucusunu temizlemelisiniz. Hala sorun devam ederse yeni bir kart almalısınız.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı