Çözüldü Ekran kararıyor ancak sistem çalışmaya devam ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Namuskeeperr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum R6 oynarken başladı. Ekran birden kapanıyor ve ekran kartının ışıkları sönüyor ama PC ekran kartı da dahil çalışmaya devam ediyor. PC'ye OCCT ile 10 15 dakika test yaptım bir sıkıntı olmadı. 2. testte başlaya basar basmaz kapandı. Bununla ilgili konulara baktım ama herkes farklı bir şeyler söylemiş. Elimde farklı ekran kartı ve anakart falan da yok yani test de yapamıyorum. BIOS falan her şey güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Garantisi var zaten ver gitsin uğraşma boşuna.

Doğru diyorsun belki garantilik bir şey yoktur diye konu açtım yemedi bayağı bir şey denedim çünkü. Göndereceğiz mecbur.

Galiba sorunu çözdüm yeni ekran kartı kablosu taktım bir de böyle deneyeyim dedim belki kablodandır diye kablodan çıktı galiba şu an 2 saat oldu oyundayım kapanma yok.
Gayet iyi duruyorlar bir sıkıntı yok gibi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-06-08 at 00.04.01.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-08 at 00.04.01.jpeg
    153,9 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2024-06-08 at 00.04.02.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-08 at 00.04.02.jpeg
    88 KB · Görüntüleme: 30
ben pcyi gamegarajdan aldım gamegarajın psusu var içinde kendi markaları galiba 650w 80+ bronze diyor.

Dosya Ekleri

• 1717798081344.png
    1717798081344.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 26
Başka oyunlarda ve masaüstündede oluyor mu?

Maalesef yükte değilken bile oluyor internette dolanıyordum oyun giremiyoruz film dizi izleyeyim diye film bakıyordum çat diye gitti.

Bunu şimdi fark ettim benim akım korumalı prizim var normalde mavi ile kırmızının yanması lazım fakat sadece kırmızı olan yer yanıyor protect yazıyor altında akım korumadan söküp düz uzatma prize taktım yine aynı olayı yaşadım siyah ekran verdi PC ama bu iki prizde aynı yere bağlı acaba prizle ilgili bir sıkıntı olabilir mi fazla akım falan?

Maalesef yükte değilken bile oluyor internette dolanıyordum oyun giremiyoruz film dizi izleyeyim diye film bakıyordum çat diye gitti.

Bunu şimdi fark ettim benim akım korumalı prizim var normalde mavi ile kırmızının yanması lazım fakat sadece kırmızı olan yer yanıyor protect yazıyor altında akım korumadan söküp düz uzatma prize taktım yine aynı olayı yaşadım siyah ekran verdi PC ama bu iki prizde aynı yere bağlı acaba prizle ilgili bir sıkıntı olabilir mi fazla akım falan?

Prizin modeli aşağıda

Philips SPN3080B-10 900 Joule 8'li 2 m Akım Korumalı Priz​

PSU ile alakası yok zaten, sorun GPU da. Sorun PSU da olsa sadece ekran değil tüm sistem kapanırdı.
Yine R6 girdim bu aralar ana menüye bağlanır bağlanmaz yapmaya başladı oyuna bile giremiyorum ama oyunu açıp ana menüye girene kadar Alt Tab'a aldım menüye girdikten sonra Alt Tab'dan oyuna girdim bir şey yoktu oyun ekrandayken bir daha Alt Tab atayım dedim atar atmaz siyah ekran oldu bunun PC ile alakalı olduğuna emin miyiz?

1717977758898.png

Galiba sorunu buldum ama nasıl çözeceğim bilmiyorum

Son düzenleme:

Prizin modeli aşağıda

Philips SPN3080B-10 900 Joule 8'li 2 m Akım Korumalı Priz​

Yine R6 girdim bu aralar ana menüye bağlanır bağlanmaz yapmaya başladı oyuna bile giremiyorum ama oyunu açıp ana menüye girene kadar Alt Tab'a aldım menüye girdikten sonra Alt Tab'dan oyuna girdim bir şey yoktu oyun ekrandayken bir daha Alt Tab atayım dedim atar atmaz siyah ekran oldu bunun PC ile alakalı olduğuna emin miyiz?

Eki Görüntüle 2218290

Galiba sorunu buldum ama nasıl çözeceğim bilmiyorum

DDU ile ekran kartı sürücülerini temizleyip güncel sürümü kurdun mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı