Ekran kartı aldım görüntü gelmiyor

Bahsine girerim. BIOS pilini çıkar, 5-10 dk bekle, sonra tak, düzelir :)
BIOS pilinin ekran kartıyla nasıl bir ilgisi var? Tamam, BIOS pili BIOS'u besliyor. BIOS da kartları denetliyor. Bizim bu şekilde takılan ama ekrana görüntü vermeyen bir kartı çalıştırabilme ihtimalimiz ne kadar? Şundan sordum, bir arkadaşta ekran kartını anakarta takınca kart çalışıyor, en azından fanları dönüyor ama PC onu algılamıyor. Ekran kartını takmadığımızda nasıl bir ses geliyorsa takınca da aynısı geliyor da. Belki bu yöntem bizim de işimize yarayabilir diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki arkadaşlar, bu yol kesin çözüm müdür? Çünkü ne varsa yaptım. Şu an çok mutsuz ve umutsuzluk içindeyim. Bir iki yere de baktım, bu yontemle olmuş. Kesin çözüm sizce bu mudur?

Az once BIOS pilini buldum da zor sanırım, cesaret edemedim cıkartmaya. Bunun pratik bir yolu var mı çıkartmam için?
BIOS pilini çıkarmak basit. Fişi prizden çek, kasanın arkasından güç kaynağını kapat, 1-2 dk elini duvarda tut, sonra bir kürdan ya da iğne ile pili dişlerinden hafif bir baskıyla çıkart.

BIOS pilini çıkarmak basit. Fişi prizden çek, kasanın arkasından güç kaynağını kapat, 1-2 dk elini duvarda tut, sonra bir kürdan ya da iğne ile pili dişlerinden hafif bir baskıyla çıkart.
Çentiği iler mi ittireceğim yoksa geri mi çekeceğim?

Kimse çıkmasın, yapıp geliyorum. Vallahi çok umutluyum, olmazsa asacağım kendimi :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı