Ekran kartı alırken Palit, Galax, INNO3D gibi markalara güvenilir mi?

RTX 3080'de EVGA'da bile sorun çıkmasından sonra markalara bağlanmaktansa ürünlerin insanlardaki durumuna bakmak gerek. Hemen almaktansa o ürünü kullanan insanlara bakıp ne tür şikayetler olduğuna bakılarak alınabilir. Eğer hata payı yüksekse uzak durulur.

EVGA RTX 3080'in ne sorunu var ki?
 
Arkadaşlar gerekli cevabı vermiş ama bende bildiğim bir kaç şeyi ekleyeyim. Mesela Galax markasının Asus veya MSI'dan hiç bir farkı yok. Galax'ın ana kartlar, RAM'ler, ekran kartları gibi çok çeşitli ürün gamı var. Sadece ülkemizde yok. Evga markası da aynı şekilde. Ana kart üretimindeler. Mesela Evga markasının Z390 Dark olarak geçen ana kartı overclock meraklılarının bir numaralı gözdesi. Ekstrem OC ana kartı. Ana vatanı ABD'de çok satıyor.
Aynı şekilde Inno3d markası da RAM ve ekran kartı işinde. Bu markaların güvenilirliği hususunda kuruluş yıllarına bakmak yeterli.
Palit 1988
Inno3d 1998
Asus 1989
MSI 1986
Evga 1999

Keşke ülkemizde de çeşit çeşit markalar görebilsek. Rekabet ortamı dolayısıyla fiyatlar bir tık ucuz olur en azından. Ülkemizde MSI ve Asus dışında bir şey satılmadığı için piyasayı bu iki marka domine ediyor. Ülkemizde olsalar bile bu kadar bilmez ve cahil insanın bulunduğu ortamda satılmadığı için ülkemizden çekilip giderler eminim.

Kaynak:wiki
 
Eski kasamda Palit GeForce (FX) 6200 TC 128MB vardı. 2008-2009'da üretilmiş tahminimce. Bugüne kadar sapa sağlamdi. Takı ben onu yıkayıp süs yapana kadar.
 
Çok verimli bir konu, özellikle şu aralar 3060 Ti çıkmasıyla Türkiye'de bilindik markalardan (Gigabyte, ASUS, MSI vs ) önce Palit, Galax, INNO3D gibi markaların hızlıca piyasaya girmesi, benim gibi bu markalarla çok içli dışlı olmayanlar için bayağı güzel bir fikir alışverişi olmuş.

Yukarıda marka takıntısı olmayın diye önerenlere de katılıyorum, hatta şahsi tecrübem de Gigabyte 2060 Windforce almıştım ilk kasayı aldığımda ama sorun çıktı 2 defa üst üste sonra gittim ROG STRIX 2060 aldım ve inanılmaz memnunum, ama şu süreçte daha hızlı bir satın alım için piyasada bu ürünler varsa ve müşteri memnuniyeti de yüksekse bunları da denemek isterim açıkçası. Şu an en baba ayarlarda oynadığım oyunlarda ekran kartı sıcaklığım kışın Max 65-70 arası yazın da 75-80 oldu, bunu sağlayabilirse Palit şu sıralar almamak için bir nedenim olmaz, fikirlere açığız ahali :) Yeni ASUS 3060 3 fanlı modeller bir tık pahalı geldi ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı