Ekran Kartı Bakımı Nasıl Yapılır?

Akyz

Hectopat
Selamlar arkadaşlar. Ekran kartlarında periyordik bir bakım var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Ne sıklıkla yapılmalıdır? GTX 1660 Ti için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
air blower ile komple temizlenmesi
fanların yağlanması
kaliteli termal macun değişimi
kalem silgisi ile kartın dişlerini temizlemek
yazılımı güncellemek

Dostum ekran kartını soğutucu plaktan ayırıp, bunu yaparken fan bağlantısına dikkat etmen yeterli olacaktır. Fanı yumuşak uçlu bir fırçayla süpürlebilirsin. Dilersen soğutucu bloğu suda bile yıkayabilirsin tabi kurlandığından emin ol. Termal macununu güzelce yenile. Geri kapat aynı şekilde :) . Videolar var. 1-1.5 yılda bir yapılması gerekir bence :) .

Dostum ekran kartını soğutucu plaktan ayırıp, bunu yaparken fan bağlantısına dikkat etmen yeterli olacaktır. Fanı yumuşak uçlu bir fırçayla süpürlebilirsin. Dilersen soğutucu bloğu suda bile yıkayabilirsin tabi kurlandığından emin ol. Termal macununu güzelce yenile. Geri kapat aynı şekilde :) . Videolar var. 1-1.5 yılda bir yapılması gerekir bence :) .
nerde yağlama cilalama? :)

air blower ile komple temizlenmesi
fanların yağlanması
kaliteli termal macun değişimi
kalem silgisi ile kartın dişlerini temizlemek
yazılımı güncellemek
Ortalama ne sıklık ile mesela fan yağlama? birde diş temizlemek derken anakarta oturan kısım mı ?
Garantisi varsa kendin yapma bence. Bildiğim kadarıyla servisler yapıyordu macun bakımını falan.
Eyvallah hocam önerin için sadece bilgi almak amacım

Kasayı kablolardan ayırdıktan sonra ( varsa ) evin balkonuna götürün. Daha sonra saç kurutma makinesiyle komple kasanın her parçasını soğuk şekilde havalandırın. Tüm fanlar temizlenecektir. Daha sonra ekran kartını soğutma bloğundan sökün. Sökmeden önce garantinin bitmiş olması önemli çünkü çoğu marka vidaların gireceği yere güvenlik bandrolu yerleştiriyor. Soğutma bloğunu söktükten sonra kolonyalı mendille temizleyebilirsiniz. Grafik işlemcisine termal macunu sürün ve tekrar soğutma bloğunu yerleştirin. Afiyet olsun :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı