Ekran Kartı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kafanızı ekran kartına çeviriyorsunuz istediğiniz kadar bakıyorsunuz. Tavsiye edilen süre 5-10 Dakikadır ama istediğiniz gibi bakabilirsiniz sıkıntı yok.

Çok komik değil mi hah, ne çok boş muhabbet yapıyorum bugün ben yahu :D

Bu işlerden anlıyor veya teknik bilginiz var ise sökün bir fırça yardımıyla güzelce bir temizleyin. Hatta mümkünse kaliteli tiner dolu bir kovaya daldırın güzelce zarar vermeyecek şekilde kuru peçete, bez ile silin sonra saç kurutucu ile kurutun zaten tuttuğunuz gibi kurumaya başlar. Çekirdeğinin üstünde ve soğutma bloğunun üstünde kalan macunu temizleyerek(Sakın ola kazımayın, bir peçete işinizi görür) çekirdek üstüne yeni termal macun sürün. Daha sonra kartı eski haline getirin ve test edin.

Macun temizlemek için aseton uygun mu sizce illa gidip alkol mü alsam çok da pahalı bir şey değil ama. Evde aseton var. 2 kere macun değiştridim ikisinde de kolonyalı mendil yaptım ama artık lazım olacak macun çok kurudu muhtemelen epeydir yapmadım bir şey çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı