Çözüldü Ekran kartı belirli bir sıcaklığa ulaştığında kendi kendine duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sooply

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2019
Mesajlar
51
Uzun süredir çözemedim sorun bu. RDR2 giriyorum, düşük yüksek ayar fark etmiyor. Ekran kartı sürücüsü hata verdi uyarısı alıyorum. Ekran kartı sürücüsü kapanıyor bir nevi. Aynı şeyi az önce Valorant'ta da yaşadım. Oyun giremedim. "Ekran kartı sürücüsü çöktü!" hatası aldım. Oyuna özgü bir şey değil, ekran kartını zorlayan oyun olsun yeter. GTX 1660 Ti ASUS TUF ekran kartı modeli, çok ısınıyor farkındayım.

Isınma olayını en aza indirgemek için neler yapmalıyım?
En azından belirli bir sıcaklığa ulaştığında kapanmasını nasıl engelleyebilirim? Çünkü bu eskiden olmuyordu. Format attıktan sonra oldu.
 
Çözüm
Genelde 95+ olunca sistem kendini kapatır. Sizde ekran kartı devre dışı kalıyor. Muhtemelen termal bakımını yaptırırsanız veya açıp kendiniz termal macun sürebilirseniz sorun hallolacak.
3 yılı bulacak.

Kuzenimden aldım bilgisayarı 3. yılını dolduruyor. Ondan beridir macunun değiştirildiğini düşünmüyorum. İlk aldığımda da böyle şeyler yapmıyordu zaten. Bunu da deneyeceğim ama önce bilgisayarı iyice temizlemem gerekiyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Çözüme ulaşırsam haberdar edeceğim sizleri.
Rica ederim, kolay gelsin.
 
89'a ulaşıyor ve daha sonrasında kapanıyor.

Driverlar en günceli hatta her gün kontrol ederim.

Sıkıntının ondan olacağını zannetmiyorum ya 75 FPS'te sabit tutuyor sadece. Monitör Hz'i ile aynı değer tutuyor diye biliyorum ki zaten RDR gibi oyunlarda maksimum 60 FPS alıyorum.

Sanırım bunları deneyecek gibiyim fakat biraz tırsıyorum açıkçası. Bana oyun oynatacak kadar düşmesi yeterli. Bunları deneyeceğim.

Temp değerini düşünce mi çalışıyor mu yoksa yükseltince mi? Şu an 89'da çünkü.

60 veya 55'e çek bakalım Max sıcaklık olarak.
 
Hocam son durum nedir? Ne yaptınız merak ettim.
Hocam kuzen o kadar küçük kasada toplamış ki bilgisayarı yani hala ekran kartını çıkarmakla uğraşıyorum o derece sinir bozucu bir durumdayım şu an.

Şu an ekran kartını çıkardım, temizledim fakat zannettiğim kadar kirli değildi. Macun için erken mi davranırım? Yani alalı maksimum 3 yıl olmuştur macunla alakası var mıdır?
 
Son düzenleme:
Benzer problemi yaşamıştım. 5 yıllık ekran kartım 90 üstu sıcaklığa çıkıyordu. Oyundayken bilgisayar kapanıyordi. Termal macunu tamamen kurumuş yenisini sürmüştüm. 95 dereceden ultra ayarlarda 46 dereceye düşmüştü Rainbow Six Siege' de.
 
Benzer problemi yaşamıştım. 5 yıllık ekran kartım 90 üstu sıcaklığa çıkıyordu. Oyundayken bilgisayar kapanıyordi. Termal macunu tamamen kurumuş yenisini sürmüştüm. 95 dereceden ultra ayarlarda 46 dereceye düşmüştü Rainbow Six Siege' de.
Şu an bilgisayarın ekran kartını temizledim, ekran kartının o kadar kirli olduğunu zannetmiyorum yani en azından bu kadar sorun yaratacak kadar. Dediğini yarın deneyeceğim evde termal macun yok hiç fakat yaptırtmayı düşünüyorum. Ekran kartını çıkarırken acı çektin üstüne RAM'leri de çıkarttım, tam takmayı da becerememişim 1 saatimi de o problemin sebebini anlamaya verdim.

Bilgisayara genelde fön tutar bırakırdım ilk defa parça çıkardım. Ondan böyle oldu ikincisi üçüncüsü falan iyi geçer artık. Benim 89 üstü sıcaklığa çıkmasına izin vermem lazım sadece. MSI AFTERBURNER, GPU TWEAK III gibi programlar buna izin vermiyor bence. Onları kaldırırsam sorun çözülebilir mi? Şu anda macun değiştirmek en zor iş olduğundan dolayı en sona koyuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı