Çözüldü Ekran Kartı Bios Update Sonrası Görüntü Gitti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ozdenor

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar değerli arkadaşlar,

• Anakart: MSI P67a-GD65
  • Ekran Kartı: Powercolor HD 5850 PCS+

Uzun süredir ekran kartımda sorun vardı. Düzenli aralıklarla ekranda çizgiler çıkıyor, gri ekran geliyor donup kalıyordu. İyice sinir edici bir hal almıştı. Biostan olabileceğini düşünüp anakartı en son bios sürümüne güncelledim. Bu aşama sorunsuz geçti. 1~2 gün bu şekilde geçti ama gördüm ki aynı sorun hala devam ediyordu. Ben de sonunda ekran kartının biosunu güncellemeye karar verdim.

Şu anki biosunun üstüne bir tane bios çıkmış. Onu yükledim. Sorunsuz şekilde yükledi ve açıldı kapandı. Kartın özelliklerinde bazı değerler değişti. Nelerin değiştiğini görebilmek için yedeğini aldığım eski vga biosumu geri yükledim. Bu adımda da bir sıkıntı çıkmadı. Ama değerlerim internetteki bir kaynakla örtüşmüyordu. O kaynakta yazan biosu yükledim. Yüklemez olaydım. Bilgisayarı yeniden başlatmamla beraber ekrana bir daha görüntü gelmedi.

Ekrana bios ekranı dahil hiçbir görüntü gelmiyor. Bilgisayar çalışıyor ama windows da açılmıyor galiba. Usb ile bağlı klavye mouse da çalışmıyor çünkü. Windows açılınca müzik playerım otomatik olarak açılıyordu. Windowsun açıldığını anlayabilmek için klavyedeki play tuşuna basmam lazım ama çalışmıyor iste USBlerin hiçbiri. Usb den telefonu bağlarsam şarj ediyor ama.

Ekran kartını söküp taktım, sonuç olumsuz. Söküp öyle çalıştırdım, bilgisayar ilki uzun diğer ikisi kısa bipledi. Sanırım ekran kartının takılı olmadığını söylüyor. Bios pilini söküp taktım. Durumu hiç değişmedi. Hala bir görüntü yok.

Şimdi bir ekran kartı bulup onu denemek istiyorum ama çevremde pek PC kullanan yok. Olmadı 15~20 tl'ye sadece görüntü almak için bir kart alacağım. Düşüncem, iki ekran kartını aynı anda bağlayıp, kendi kartıma son çıkan biosu yüklemek. Sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

Yardımcı olur musunuz? Her türlü yardımı bekliyorum. Tekrar nasıl görüntü alabilirim. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Not: onboard ekran kartı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız zaten bozulmuş, şu aşamalarla bozulur:

1- Bilgisayarın donmasına, mavi ekranlarla kendini belli etmeye başlar
2- Bazı açışlarınızda görüntüde bozukluklar meydana çıkmaya başlar
3- Görüntü bozuklukları devam eder ama sistem de boot etmemeye başlar
4- Monitöre hiçbir görüntü gelmemesi ile son bulur.

Bozulma belirtisi göstermiş bir ekran kartı dördüncü aşamaya öyle ya da böyle gelecektir.

Yaptığım araştırmalara göre benim başıma gelen o ilk sorun bir çok ATI/AMD kullanıcısının karşılaştığı bir sorunmuş. Karta verilen voltaj ile alakalı imiş sanırım. Mesela ben sabah bilgisayarı ilk açtığımda hemen bu sorunu veriyordu. Ben de hemen yeniden başlatıyordum ve bir daha sorun çıkarmıyordu. Dün başıma gelen bu olay kartın bozulmasından değil, bizzat benim bios yüklemem sonrası oldu.

Benim ekran kartım çok sık bozulan bir ekran kartı. 2010'dan bu yana fırına atarak kullandım. 2 kere reballing yaptırdım yine bozuldu. Bazen bozuk görüntülü açıldığını gördüğümde hemen çok ısıtan bir oyunu açtığımda 2 hafta daha fırınsız dayandığı oluyor. Kişisel gözlemim olarak Youtube'da bir ekran kartı, anakart ya da bir notebook modelinin yanına reballing yazdığınızda sonuç olarak ilgili bir video çıkıyorsa o ürün bozulabiliyordur ve daima bozulmaya mahkumdur.

Benim ekran kartım çok sık bozulan bir ekran kartı. 2010'dan bu yana fırına atarak kullandım. 2 kere reballing yaptırdım yine bozuldu. Bazen bozuk görüntülü açıldığını gördüğümde hemen çok ısıtan bir oyunu açtığımda 2 hafta daha fırınsız dayandığı oluyor. Kişisel gözlemim olarak Youtube'da bir ekran kartı, anakart ya da bir notebook modelinin yanına reballing yazdığınızda sonuç olarak ilgili bir video çıkıyorsa o ürün bozulabiliyordur ve daima bozulmaya mahkumdur.

Haklısınız. zaten dediğim gibi bu sorun bir çok ati/amd modelinde varmış. İnsanlar forumlarda çıldırmış durumda. Zaten bir daha AMD mi tövbe.

Hocam acaba ekranını böyle mi oluyor ?

Artifact.png

Ben bu sebepten dolayı garanti servisine verdim bilgisayarı.eğer reballing yöntemi yapacaklarsa yapmamalarını mı söyliyeyim ?

Biraz ona benzer hocam. Önce yeşil mor dikey çizgiler çıkıyor. Ama bunlar çok sık aralıklarla gidip geliyor. Sonra düzeliyor. Sonra yine başlıyor ve son şu şekilde donup kalıyordu.

Ekranda Çizgiler.jpg

Reballing nedir açıkçası fikrim yok. O yüzden bişey diyemiyorum.

Tamam hocam teşekkür ederim umarım çözüm bulunur :)

Benim 8800GTS Nvidia'nın modeli ama yine bozulmayanı yok gibi. Nvidia kuzey köprülü bir notebook'um da var onun da bozulmayanı yok, kronik. 2007 yılında 2 kez AMD ekran kartı alma girişiminde bulunmuştum neyse ki onlar garantisi bitmeden bozuldu da Nvidia 6600 ile değiştirmiştim. Şimdi 8800GTS G92 bütün ihtiyaçlarımı karşıladığı halde fırınlamaktan gına geldiği için ekran kartı alacağım, referans soğutuculu olmamasına dikkat edeceğim, soğukluğuyla ünlü modelleri araştırıyorum.

İnşallah bulursunuz.

Neyse konuya dönecek olursak. Arkadaşlar var mı bir çözüm öneriniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı