Çözüldü Ekran Kartı Bios Update Sonrası Görüntü Gitti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sisteme ikinci bir ekran kartı takıp kör flash atman gerek. Sistemde ikinci bir PCI Express slotu olmalı. Bozuk kartı ikinci slota tak. Çalışan kartı da ilk slota.

Alternatif olarak görüntü çıkışını OnBoard'a takarak da sistemi açarsan flashlayabilirsin.

Flahslama için bu aracı kullanacaksın:

Download ATIFlash 4.17 | techPowerUp

Son düzenleme:
Sisteme ikinci bir ekran kartı takıp kör flash atman gerek. Sistemde ikinci bir PCI Express slotu olmalı. Bozuk kartı ikinci slota tak. Çalışan kartı da ilk slota.

Alternatif olarak görüntü çıkışını OnBoard'a takarak da sistemi açarsan flashlayabilirsin.

Flahslama için bu aracı kullanacaksın:

Download ATIFlash 4.17 | techPowerUp
Recep Bey cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Alternatifi ne yazıkki yapamam. Çünkü anakart üstünde bir video çıkışı yok. Onboard ekran kartı yok yani.

İkinci ekran kartı 1-2 güne gelecek. Acaba bu dediğiniz kör flash atma olayı nasıl oluyor? Biraz daha açar mısınız? Kartı bozmadan önce de atiflash'ı kullanmıştım. Kör flash için de mi onu kullanacağım?

İkinci karta bios atmam gerekli. Yanlışlıkla ilk karta bios atmamam için ne yapmalıyım? Durduk yere bir kartı daha bozmayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Atı flash ile seçtiğin 1 şıkkını 1. slota takarsan 1, 2. slota takarsan 2 yaparak tekrar orj. bios ile flashlaman gerek ki o zaman açılsın.
Eğer gpu numrasını bilemiyorsan bunu konsola yaz:
atiflash -i
Bundan sonra sistemde olan ekran kartlarını ve gpu id'ini yazacak O idlerden hangiis Arızalı olan ise o idi unutma.
Sonra konsola şu şekilde örneğe bakıp kendine uyarlayacaksın ve komut gireceksin:
atiflash -f -p 2 4750xx.rom

atiflash:
Eğer bunu kabul etmezse hiçbir işlem yapmazsa ve Recep bey'in verdiğini indirip yaparsan, ya exe adını atiflash yaparsın yada atiflash yazacağın yere atiflash-4.17 yazarsın.
2:GPU id'in aklında tut dediğim.
4750xx.rom:Orj. bios dosyanın adı. (Sendeki dosyanın adını yazacaksın)
Buna uyarlayıp yapabilirsin.
Dikkat etmen gereken nokta GPU id'ini doğru yazman.

Atı flash ile seçtiğin 1 şıkkını 1. slota takarsan 1, 2. slota takarsan 2 yaparak tekrar orj. bios ile flashlaman gerek ki o zaman açılsın.
Eğer gpu numrasını bilemiyorsan bunu konsola yaz:
atiflash -i
Bundan sonra sistemde olan ekran kartlarını ve gpu id'ini yazacak O idlerden hangiis Arızalı olan ise o idi unutma.
Sonra konsola şu şekilde örneğe bakıp kendine uyarlayacaksın ve komut gireceksin:
atiflash -f -p 2 4750xx.rom

atiflash:
Eğer bunu kabul etmezse hiçbir işlem yapmazsa ve Recep bey'in verdiğini indirip yaparsan, ya exe adını atiflash yaparsın yada atiflash yazacağın yere atiflash-4.17 yazarsın.
2:GPU id'in aklında tut dediğim.
4750xx.rom:Orj. bios dosyanın adı. (Sendeki dosyanın adını yazacaksın)
Buna uyarlayıp yapabilirsin.
Dikkat etmen gereken nokta GPU'ini doğru yazman.

Murat Bey affınıza sığınarak soruyorum. Yukarıdaki mesajda atiflash'ı kullandığımı yazmışım. Affedersiniz bir yanlışlık olmuş. Kullandığım başka bir uygulamaydı. Rom dosyasını seçip kendisi flashlama yapıyordu.

Şimdi ben bu atiflash'ı cmd aracılığı ile mi çalıştırcağım? Şu an eski bir laptopdan girip denedim. Parametrelerin açıklamasını yapmış. Devam etmek için bir tuşa basın dedi 2-3 kere sonra kapandı. Komutları nereye yazacağımı bulamadım. Biraz daha açıklama yapabilir misiniz?

Yardımınız için çok teşekkür ederim Murat bey. Gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Bu dediğimi usb bootable edip Recep bey'in verdiği rar içindeki exe'yi usb belleğin içine atacaksınız. Sorunlu bilgisayarda usb'boot edip sonra karşınıza win 98 konsolu gelecek. Orada bu işlemleri yapacaksınız.
Teşekkürler Murat Bey. Bu işleri yapabilirim ama daha önce yapmadım. Bootable Usb'yi nasil hazırlayacağımı anlatan bir başlık var mıdır? Yada nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz?

Allah sizden razı olsun. Bootable usb belleğimi hazırladım. Şimdi 2. ekran kartımın gelip işlemi yapmayı bekliyorum. Sonuçları yazarım.

Bu sorunu 2-3 yere daha yazdım. 1-2 yerden cevap geldi ama alakasız şeylerdi. Özellikle donanım forumu olduğunu iddia eden bir sitede ise bırakın cevap almayı, açtığım başlık dikkat çekmedi bile.

Başta Murat ve Recep Beyler olmak üzere yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Allah sizden tekrar tekrar razı olsun. Az önce gelen ekran kartını bağlayıp anlatılan yöntemi uygulayıp sorunu çözdüm. Şu an kendi bilgisayarımdan yazıyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra bu forumdayım. Başka yere uğramam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı