Ekran kartı çalışırken fanına dokunmak sıkıntı çıkarır mı?

arasmaras

Hectopat
Yer
東京
Arkadaşlar ekran kartım ısındığı için fanları çalışıyordu ben de iyi soğutuyor mu diye elimi fanın altına koydum elimi yanlışlıkla fanlar çalışırken parmağım fanın boşluğuna girdi 1-2 saniye sonra çektim elimi hemen baktım çalışmaya devam ediyordu. Bir sıkıntı yaratır mı bu durum? Veya yaşamış mıyımdır bir sıkıntı?

Arkadaşlar ekran kartım ısındığı için fanları çalışıyordu ben de iyi soğutuyor mu diye elimi fanın altına koydum elimi yanlışlıkla fanlar çalışırken parmağım fanın boşluğuna girdi 1-2 saniye sonra çektim elimi hemen baktım çalışmaya devam ediyordu. Bir sıkıntı yaratır mı bu durum? Veya yaşamış mıyımdır bir sıkıntı?
Çalışıyorsa sıkıntı olmaz. Tekrar yapmayın.

Bir şey olmaz. Genelde bir süre sonra kendi kendine çalışmaya başlar. Bir bak fan çalışıyor mu diye ona göre yeniden başlat pcyi. Bir daha da elini ekran kartı fanına sokma :3

Çalışıyorsa sıkıntı olmaz. Tekrar yapmayın.

Zaten kasıtlı olarak yaşanan bir durum değil. Hava sıcak olduğu için verdiği havanın soğutmasına bakıyordum. Elim çarptı fanına.

Bir şey olmaz. Genelde bir süre sonra kendi kendine çalışmaya başlar. Bir bak fan çalışıyor mu diye ona göre yeniden başlat PC'yi. Bir daha da elini ekran kartı fanına sokma: 3

Hiç duraksamadı zaten çalışmaya devam etti direkt.

Ekran kartı fanı hava tahliyesi yapmaz, soğuk havayı kart üzerindeki bloğa iletir yani elinizi tuttuğunuzda fanın soğutması hakkında fikir sahibi olamazsınız. Sorunuza gelirsek, fanı uzun süre tutmadığınız sürece bir şey olmaz ki onda da pek çok fan kendini korumaya alıyor zaten.

Ekran kartı fanı hava tahliyesi yapmaz, soğuk havayı kart üzerindeki bloğa iletir yani elinizi tuttuğunuzda fanın soğutması hakkında fikir sahibi olamazsınız. Sorunuza gelirsek, fanı uzun süre tutmadığınız sürece bir şey olmaz ki onda da pek çok fan kendini korumaya alıyor zaten.

Anladım teşekkürler.

Son düzenleme:
Benim support braketim dönmesini engellemişti 10 dk boyunca. 1,2 dakikası furmarkta öyle düşün. Sorun olmamıştı. O kadarcıktan hicbir şey olmaz

Zaten kasıtlı olarak yaşanan bir durum değil. Hava sıcak olduğu için verdiği havanın soğutmasına bakıyordum. Elim çarptı fanına.
Bir dahaki sefere ekran kartının sıcaklığını merak ediyorsan MSI Afterburner gibi yazılımlar kullan. Ekran kartının soğutmasının iyi olup olmadığını anlamanın yolu elini fanlara yaklaştırmak değil, bir yazılım ile kartın sıcaklığını görmektir.

Zaten ekran kartı fanındaki hava akışı dışarıdan içeriye doğru olduğu için elini fana yaklaştırsan dahi anlayamazsın, eline doğru bir hava akışı hissetmezsin.

Bir dahaki sefere ekran kartının sıcaklığını merak ediyorsan MSI Afterburner gibi yazılımlar kullan. Ekran kartının soğutmasının iyi olup olmadığını anlamanın yolu elini fanlara yaklaştırmak değil, bir yazılım ile kartın sıcaklığını görmektir.

Zaten ekran kartı fanındaki hava akışı dışarıdan içeriye doğru olduğu için elini fana yaklaştırsan dahi anlayamazsın, eline doğru bir hava akışı hissetmezsin.

Zaten ekran kartımın ısındığı için değil içine giren havanın sıcak mı soğuk mu olduğunu öğrenmek için yaptım NZXT gibi programlarım elbette var. Kasanın camı açıkta oluğu için elimi uzattım maksat bakmak için bu durum başıma geldi benim sorumda bu başıma gelen durum sonucunda bir şey yaşar mıyım? Yoksa ben de biliyorum programları kullanıp derecesini falan görebileceğimi. Lütfen yanıtlarınızı soğutma programları önererek değil de. Soruya cevap olarak yanıtlayınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı