Büyük bir servis tarafından ekran kartımda chipset arızası olduğu söylendi internetten ve birkaç arkadaşım tavsiyede bulunup chipset e düzgün ve dikkatlice ısı vermemi önerdi sizce doğru bir yöntem midir?
Büyük bir servis tarafından ekran kartımda chipset arızası olduğu söylendi internetten ve birkaç arkadaşım tavsiyede bulunup chipset e düzgün ve dikkatlice ısı vermemi önerdi sizce doğru bir yöntem midir?
Reballing işlemi biraz sıkıntılı hocam isterseniz bilen birisine götürüp yaptırın benim de böyle chipset arızası verdi ekran kartım gitti ne yazık ki :/
Güncel olarak rx580 8gb kullanıyorum
Arkadaşınızın bahsettiği işlem fırınlama olarak geçiyor. Bunu yapmanız arızayı çözebilir ancak 2-3 ay sonra aynı problemi yaşarsınız. Yani kısa vadede, idarelik olarak yapılabilir.
Ekran kartının marka modeli nedir? Pahalı bir şey ise servise gönder.
Ucuz bir şeyse ekran kartı fırınlama yapabilirsin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi geçiçi çözüm
O işleme fırınlama deniyor. Geçici çözüm ne kadar dayanacağı şansa bağlı. Bir ekran kartına yaptırdım 3 ay dayandı, bir de laptopa yaptırdım 2 sene olacak hala sorunsuz çalışıyor.
Arkadaşınızın bahsettiği işlem fırınlama olarak geçiyor. Bunu yapmanız arızayı çözebilir ancak 2-3 ay sonra aynı problemi yaşarsınız. Yani kısa vadede, idarelik olarak yapılabilir.
Ekran kartının marka modeli nedir? Pahalı bir şey ise servise gönder.
Ucuz bir şeyse ekran kartı fırınlama yapabilirsin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi geçiçi çözüm.
Hocam o kadar para vermek istemiyorsanız ya arızalı kartı elden çıkartıp yenisini alacaksınız yada bir süre idare etsin diyorsanız fırınlama işlemini iyice araştırın. Zamanla aynı sorun gelecektir.
Reballing işlemi biraz sıkıntılı hocam isterseniz bilen birisine götürüp yaptırın benim de böyle chipset arızası verdi ekran kartım gitti ne yazık ki :/
Güncel olarak RX580 8 GB kullanıyorum.
Hocam o kadar para vermek istemiyorsanız ya arızalı kartı elden çıkartıp yenisini alacaksınız ya da bir süre idare etsin diyorsanız fırınlama işlemini iyice araştırın. Zamanla aynı sorun gelecektir.
@Teodorawizz, karta her türlü o kadar para veremeyeceğinize göre en iyisi işlem yapmadan satın, ihtiyacı olan alır yaptırır bir şekilde. Ölüsü ile idarelik bir kart bakmak lazım.