Çözüldü Ekran kartı çıkarılıp takıldıktan sonra kendi kendine reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
RAM
8x2 Goodram 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
MLD M.2 SSD 500GB
Ekran kartı
Gigabyte Eagle RX 6600
Anakart
Gigabyte H610M V2
İşlemci
i3 12100F
Arkadaşlar ekran kartını yük altında kapanma yüzünden garantiye yollamak için söktüm ancak flash ile işim olduğu için geri takmak zorunda kaldım. Gayet her zamanki gibi taktım ancak takarken PSU switchini açıkta unutmuştum taktıktan sonra PSU bağlayıp klipsi kapattım. Kabloyu bağlayıp sistemi açtım ancak görüntü gelmedi klavye ışığı da yanmadı. 20 saniye sonra reset attı ve döngüye girdi her 20 saniyeden sonra reset atmaya başladı.

RAM'ları çıkardım silip geri taktım.
Kartı çıkardım geri taktım.
BIOS reset yaptım.

Maalesef hala devam ediyor anakartı yakmış olmamdan korkuyorum daha ekran kartını bile yollayamadan. Ne yapmalıyım?

Çözüm
BIOS ekranına girebiliyor musun? PSU devresini 0 konumua getirip tüm tuşlara 4-5 defa bas. RAM'leri çıkarttığını belirtmişsin lakin 1 tanesini CPU'ya uzak olan sokete takıp çalıştırmayı da denemelisin.
Güç kaynağınız kaç watt?

Büyük ihtimalle güç kaynağınız bozulmuştur.

BIOS ekranına girebiliyor musun? PSU devresini 0 konumua getirip tüm tuşlara 4-5 defa bas. RAM'leri çıkarttığını belirtmişsin lakin 1 tanesini CPU'ya uzak olan sokete takıp çalıştırmayı da denemelisin.
Ekranda hiç bir tepki olmuyor. Klavye ışığı normalde BIOS kısmı için ışık yakardı.

CPU'ya yakın olanı çıkarttım ve 0 konumundayken tuşlara bastım şu an klavyenin ışığı yanıyor bilgisayarımda reset atmadan görüntü verme olayı olduğu için biraz uzun sürdü ama görüntü geldi çok teşekkür ediyorum Az kalsın anakartıda yollayacaktım.

Bir sorum olacak. Bilgisayarı ilk açınca ekran gelmiyor. Windows açılana kadar (klavye ışığından anlıyorum) bekledikten sonra reset atınca görüntü geliyor şu an olduğu gibi. Bu ekran kartı problemi midir yoksa PSU mu? Ona göre garantiye gönderirken arıza olarak yazacağım.

Debug LED yanıyor mu anakartta?

Debug LED yanıyor mu anakartta?
Anakartımda Debug LED veya Buzzer bulunmuyor. Elimde olan 350 Watt PSU taktım sistem kaldırmadı. Başka test ettirecek PSU yok ayrıca uzaktan uygulama ile telefondan reset komutu verince Windows yeniden başlatıyor o zaman da görüntü geliyor.

Yüksek ihtimal PSU gibi duruyor. Ekran kartı görüntü verdiğinde karıncalanma vs oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…