Ekran kartı fan hızı % kaç olmalı?

Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
İyi günler öncelikle. Benim sorum ekran kartı ile ilgili. Bildiğiniz üzere havalar çok ısındı ve haliyle de sistemde ısınmaya başlıyor. Oyuna girmeden önce ekran kartımın fanını %80-90 ayarına getirerek oyunu açıyorum. Bu fan hızları fazla mı? Ortalama olarak fan hızı kaç olmalı?

GPU: R7 265 Dual X Sapphire.

%60'ı geçmemeli, fan ömrünü kısaltıyor öbür türlü.

Kart neredeyse 3-4 yıllık ve hiç macun yenilemesi yapmadım. Macun yenilemesi ile sıcaklıklar 5-10 dereceye kadar düşüş yaşar mıyım?
Tabii ki yaşarsınız. Bence yenileyin. Yük altında kaç derece oluyor kart?

Tabii ki yaşarsınız. Bence yenileyin. Yük altında kaç derece oluyor kart?

FurMark testi yapmıştım bundan 2-3 hafta önce. O zaman havalar daha serindi. %90 fan hızında sıcaklık 10 dakikada 87 derece oldu. Şu an büyük ihtimalle 90 olur. Oyun oynarken en fazla 82-83 dereceleri gördüm.

FurMark testi yapmıştım bundan 2-3 hafta önce. O zaman havalar daha serindi. %90 fan hızında sıcaklık 10 dakikada 87 derece oldu. Şu an büyük ihtimalle 90 olur. Oyun oynarken en fazla 82-83 dereceleri gördüm.
Fazla bir değer, macunu yenilemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı